21. května 2012 • 10:23

Zázrak z Helsinek! Slovenský tisk velebí českého kouče Vůjtka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finálová porážka slovenských hokejistů od Ruska 2:6 nezměnila nic na nadšení domácího tisku z vystoupení týmu českého trenéra Vladimíra Vůjtka na mistrovství světa. Tisk velebí stříbrné "hrdiny z Helsinek", cestu týmu do finále přes Kanadu a Českou republiku označil za senzaci či zázrak a nešetří chválou Vůjtkovy práce.



"Zázrak z Helsinek. Hoši, děkujeme! Tohle stříbro je zlaté," napsal nejčtenější list Nový čas. "Na zlato nesáhli, ale hrdiny jsou i se stříbrem," dodal. "Pro nás jste mistři," hlásí z titulní strany deník Plus jeden deň.

Rusové ve finále oplatili slovenskému výběru porážku ze souboje o nejcennější kov ze šampionátu v roce 2002. A Hospodárske noviny uznaly, že Vůjtkův výběr proti favorizovanému a na turnaji neporaženému soupeři na zisk titulu světových šampionů neměl. Stříbro i tak označil za senzaci.

"Pro slovenský tým je i stříbro úspěch a obrovské překvapení," napsal deník Sme. Dodal, že v medaili před šampionátem nikdo nevěřil, po propadu v žebříčku Mezinárodní hokejové federace byl cílem postup do čtvrtfinále turnaje zaručující Slovákům účast na olympiádě 2014 v Soči.

Velké zásluhy na jeho splnění a pak i nečekaném překonání přisoudil Vůjtkovi. "Dokázal uspět s týmem, v kterém nebylo tak mnoho hvězd jako v minulosti. Výrazně se zlepšila hra v obraně a trenérovi se podařilo zkombinovat starší hráče s mladou krví," uvedl deník.

Podobně se o Vůjtkovi vyjádřil i deník Pravda. "Točí se hokejová zeměkoule naopak? Netočí, to jen pokora, pracovitost, disciplína, vůle a důvěra cílevědomého trenéra k hráčům a naopak namixovala takovou chemii, že se z ní vysrážel cenný kov. I proto, že největší zbraní Slováků byl charakter mužstva," uvedl list.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud