23. května 2014 • 13:05

Americký tvrďák překvapil Sobotku. Zničil ho na ledě, pak se omluvil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív se divil, že dostal za likvidační zákrok trest, později uznal svoji vinu. Kapitán amerických hokejistů Justin Abdelkader se po telefonu omluvil českému útočníkovi Vladimíru Sobotkovi za tvrdý zákrok, za který ho rozhodčí poslali z ledu při čtvrtfinále MS do konce zápasu. Sobotka by však po zranění neměl chybět v sestavě českých hokejistů v sobotním boji o finále mistrovství světa proti Finsku.



Od začátku to vypadalo strašidelně. Sobotka odstoupil v 27. minutě čtvrtečního zápasu, když jej Abdelkaader fauloval ramenem do hlavy.

Útočník Detroitu později uznal, že to s tvrdostí přehnal, za což ho také v zámoří ostře zkritizovali (VÍCE ZDE>>>). A Sobotkovi poslal omluvu prostřednictvím textové zprávy. "Myslím, že to nebylo úmyslné. On takovou pověst nemá. I mi poslal zprávu na telefon, což mě překvapilo," prohlásil český reprezentant.

Zdravotní stav Sobotky byl původně nejasný, ale při dnešním tréninku vypadal už v pořádku. "Dneska na led nepůjdu, ale zítra na rozbruslení ano a uvidím," řekl novinářům Sobotka, který vynechal dnešní dobrovolnou přípravu v Minsk Areně, kam se po postupu český tým přestěhoval z Čižovky.

Hned po tvrdém zákroku měl o své zdraví strach. "Myslel jsem, že mám otřes mozku, ale naštěstí to bylo dobré, protože jsem to dostal víc do krku. Nějaký střet na hlavu tam taky byl, ale otřes mozku se naštěstí nepotvrdil," uvedl Sobotka.

VIDEO: Likvidační zákrok na Vladimíra Sobotku

Kompletní zpravodajství z MS v hokeji sledujte zde »

Gudas o tvrdém zákroku na Sobotku
Video se připravuje ...

Gudas: Takové zákroky se neodpouštějí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud