Tomáš Vrábel
2. května 2015 • 12:10

Salák má stále DŮVĚRU! Trenéři chtějí přitvrdit, povolali Smoleňáka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu večer (20:15) proti Lotyšsku v brance nastoupí opět Alexander Salák. V úvodním utkání proti Švédsku sice dostal pět gólů, nechytil dva nájezdy a česká reprezentace prohrála 5:6, i tak mu trenéři důvěřují. Na soupisku navíc dopsali kapitána z přípravy Radka Smoleňáka.



„Bude chytat Saša Salák , alespoň podle posledních informací,“ usmál se Jaroslav Špaček v sobotu po dopoledním rozbruslení, kterého se zúčastnila jen hrstka hráčů.

Přitom hlavní kouč Vladimír Růžička bezprostředně po zápase neprozradil, kdo proti Lotyšům nastoupí. „Musíme to promyslet. Jeho výkon asi nebyl takový, ale nebylo to jen o Sašovi.“

Nicméně o den později Špaček jeho jméno potvrdil. „Sedli jsme si na to s odstupem času a Saša dostal plnou podporu,“ pravil Růžičkův asistent.

Jandač: Salák pro mě jasná jednička nebyl, určitě neodchytá všechno
Video se připravuje ...

Tvrďák Smoleňák jde do hry

Premiéru na tomto šampionátu si pak odbude Radek Smoleňák, kterého trenéři po utkání proti Švédsku dopsali na soupisku. „Máme hodně technických hráčů a potřebovali jsme někoho, kdo nějaké střídání odehraje i fyzicky. On to dělal celou sezonu a takový hráč je pro nás důležitý. Tím, že se NHL pro nás uzavřela, není na co čekat,“ přiblížil rozhodnutí Špaček.

Neřekl však, v jaké formaci dostane prostor. Český tým celý týden trénoval v nezměněných formacích, ty však proti Švédsku vydržely jen čtyřicet minut. „Možná se k nim zase vrátíme, ale nějaké změny tam budou,“ pravil neurčitě Špaček.

Ti, kteří nesehnali lístek, mohou fandit ve fanzóně
Video se připravuje ...

Národní tým proti Švédsku neodehrál povedený zápas, srazily ho individuální chyby. „Jsme rádi, že ten zápas a dlouhé čekání máme za sebou, trochu byla i nervozita. Udělali jsme zbytečně chyby, zápas jsme Švédům darovali, a to si musíme rozebrat. Zbytečně jsme propadli v útoku i obraně. Na kluky ale dolehlo prostředí, není jednoduché hrát před 18 tisíci lidmi, kteří váš jak šílenci ženou dopředu. Ty chyby z toho pramení. Bod má cenu zlata,“ uznal Špaček.

V sobotu večer proti Lotyšsku by to měl být jiný zápas, to v prvním utkání jasně padlo s Kanadou 1:6. „Kanada je k ničemu nepustila, a tak je těžké z toho něco vyskautovat. Bude to hlavně o naší hře. Myslím, že na tu atmosféru budou kluci připravení a bude to lepší,“ doufal Špaček.

Hašek po zápase se Švédy: Trenérům musely vstávat vlasy hrůzou
Video se připravuje ...

Ti, kteří nesehnali lístek, mohou fandit ve fanzóně
Video se připravuje ...

Voráček má vlohy lídra, jako kapitán je dobrá volba, říká Jandač
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud