17. května 2015 • 04:50

Hon za pukem místo rodiny. Jágr se oženil s hokejem, žasli experti

Autor: jab, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dál zní stejná píseň. Jaromír Jágr, navzdory kanadskému rozmetání českých finálových nadějí, nezklamal. Lépe. I v souboji s neporaženým favoritem šampionátu na ledě dominoval. "Jeho přínos pro český projev v semifinále byl obrovský," chválil veterána při debatě iSport.cz bývalý bitkař se zkušenostmi z NHL David Kočí.



Ve 151. utkání za národní tým se Jágr stejně jako jeho spoluhráči bodově neprosadil. Za záda kanadského gólmana Mikea Smithe neprošel jediný z 23 střeleckých pokusů Čechů, na druhé straně Ondřej Pavelec zasahoval jednačtyřicetkrát. 43letý veterán pálil na branku jednou a na ledě strávil osmnáct minut.

"Hrál výborně. Opět ukázal, že je to nejlepší hokejista, který kdy v Evropě hrál," smekl před Jágrem druhý z expertů Vladimír Kýhos. A vysekl zajímavý příměr. "Jarda je naprostý unikát, nikdo takový neexistuje, možná jen Martin Ručinský. Ostatní hokejisté mají rodiny, oni se oženili s hokejem," zažertoval ve studiu bývalý kouč Komety Brno, se kterou letos vypadl v semifinále extraligy.

Neměl být lídrem, ale dominoval

Jágrova dominance na ledové ploše o bezmezná obliba u fanoušků v O2 Areně vygradovala na konci třetí třetiny. Zápas mílovými kroky mířil do finiše, Jágr dřel, snažil se zvrátit dvougólovou ztrátu. A když se dotkl v útočném pásmu kotouče, diváci začali aplaudovat. Puk byl v moci nejlepšího českého hráče na turnaji.

"Plánovanými lídry měli být letos jiní hráči, ale tolik se jim nedařilo, nebyli tolik výrazní. Nepadalo jim to do branky a tak zase odpovědnost byla na Jágrovi," komentoval rozložení sil v národním týmu v debatě hokejový expert Deníku Sport Pavel Bárta.

A jak si Jágrovu sportovní vitalitu fyzilogicky vysvětlit? "Má ten dar, který řada hokejistů nemá, je zdravý. Kromě trhlin na srdci se mu zranění vyhýbají," uzavřel Kýhos.

Kýhos: Jágrův dar? Je zdravý, má jen trhliny na srdci
Video se připravuje ...

Kýhos a Kočí se shodli: Kanada je favoritem na zlato
Video se připravuje ...

Kýhos: I bronz by byl pro Česko takové malé zlato
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud