8. září 2016 • 22:31

Ovečkin český skalp nepřeceňoval: Ve hře byl zmatek, tvrdil ruský vůdce

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhráli, porazili Čechy, s nimiž to ne vždy zvládají, přesto si uvědomovali, že je na čem pracovat. Rusové brali petrohradskou výhru 4:3 s velmi střízlivým pohledem na věc. První generálka před odletem do Toronta na Světový pohár nebyla bez chyb.



„Bylo znát, že jde o první zápas, měli jsme ve hře trochu zmatek i nervozitu,“ přiznával kapitán Alexandr Ovečkin . Podle jeho soudu se sborná postupně zlepšovala.

Nechala se sice zprvu zaskočit, ovšem nezpanikařila. Získávala na jistotě a Čechy si podala. „Jakmile jsme se ve druhé třetině uklidnili, nehráli jsme špatně. Sem tam nám sice schází vzájemné porozumění, puky si nedáváme tam, kde mají být, ale to se spraví. Zlepšíme obranu, opravíme chyby a budeme hrát lépe a lépe,“ nepochyboval Ovečkin v rozhovoru s ruskými novináři.

Jeho kouč Oleg Znarok si předvedenou hru celkem pochvaloval. Hlavně pak její tempo. „Líbilo se mi to, především rychlost díky menšímu hřišti,“ tvrdil s tím, že nejlepší věci jeho hráči předvedli v prvním dějství. „I když jsme neskórovali, ohledně systému hry to byl náš nejlepší úsek,“ mínil.

Stejně jako Ovečkin, tak i šéf domácí střídačky vnímal velká očekávání. Rusko od svých hokejistů očekává mimořádné výkony. „Trochu nejistoty a nervozity jsme pociťovali. První zápas, navíc domácí fanoušci… Pokračujeme v další práci,“ zakončil před transferem do Prahy k sobotní odvetě.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud