Martin Tomaides
20. září 2016 • 17:00

Mrázek by měl chytat zase, říká Kučera. Má obdiv pro kanadskou krásu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté zůstávají po druhé porážce ze dvou zápasů na Světovém poháru v pozici outsidera a po pondělní prohře s Týmem Evropy (2:3 v prodloužení) jsou jeho šance na semifinálový postup skutečně malé. Pomalu se tak plní prognózy zámořských žurnalistů, kteří Jandačovu týmu nedávali šanci. "Abych řekl pravdu i já jsem před turnajem tušil, že to bude hodně těžké," řekl pro iSport.cz František Kučera, olympijský vítěz z Nagana.



Bývalý elitní obránce, a dnes majitel HC Letci Letňany, důležitou bitvu bedlivě sledoval. Zaujal ho především brankář Petr Mrázek , který dlouho držel naděje českých barev. „Jeho výkon, to byla nádhera! I když si neodpustil chybičku, která nás částečně stála vítězství," připomněl Kučera gól, který mu vstřelil norský útočník Mats Zuccarello. „Ale to se stává," dodal se slovy, že Mrázkovi by dal důvěru i v závěrečném vystoupení proti USA.

Tým Josefa Jandače především hodně srážela vyloučení, jednou se dokonce musel bránit pouze ve třech. Soubor Evropy nakonec žádný ze sedmi trestů v gólový úspěch neproměnil, ale svého soupeře minimálně unavil. „Některá vyloučení rozhodně byla hodně přísná, ale nemyslím si, že by bylo na místě si stěžovat na sudí," reagoval Kučera na křivé pohledy některých českých hokejistů směrem k mužům v pruhovaném.

Posledním soupeřem ve skupině budou Spojené státy, jejichž postavení je po úvodní prohře 0:3 s týmem Evropy také na hraně. V noci na zítřek (od 2:00) musí ukázat houževnatost proti Kanadě, ve čtvrtek bude na řadě Česká republika.

„Stát se může cokoliv, šance je vždycky," burcuje Kučera. „Amerika zatím nic moc nepředvedla, ale otázka je, jestli by nám i výhra vlastně stačila," dumal o českých vyhlídkách trojnásobný mistr světa a nakousl další klíčový důvod. I kdyby přišla výhra, Češi budou k udržení postupové naděje potřebovat dvě kanadská zaváhání. „To není moc reálné. Dívat se na Kanadu, to byla krása..."

Vše o Světovém poháru v Kanadě čtěte zde >>>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud