Jakub Hlaváč
23. září 2016 • 06:00

Kapitán Plekanec po výhře: Nezvládli jsme to, zklamání zůstává

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Smutný zůstal útočník Tomáš Plekanec i po výhře nad USA (4:3). Světový pohár pro české hokejisty ve čtvrtek skončil a jejich kapitán tušil, že tým mohl předvést víc. Litoval hlavně ztraceného duelu proti výběru Evropy (2:3 v prodloužení).



Co pro vás znamená výhra nad USA?
“Je důležitá. Ukázali jsme charakter našeho mužstva, dokázali jsme to ubojovat a dokázali urvat tu výhru. Dělali jsme nějaké chyby v obraně, ale částečně jsme si splnili svoje povinnosti. Pak jsme hráli hodně obětavě, Mráza ( Petr Mrázek ) nás hodně podržel.”

Jaké by bylo celkové hodnocení turnaje?
“Zklamání, jednoznačně. Chtěli jsme tady předvést víc, první dva zápasy se nám vůbec nepovedly. S Kanadou bylo dobrých prvních deset minut, ale jinak jsme to nezvládli a to zklamání samozřejmě přetrvává. Měli jsme na víc.”

Rozhodoval zápas proti Evropě, ale ovlivnil ho i ten s Kanadou?
“Asi nás ta úvodní prohra srazila víc, než měla. Nedokázali jsme to dostat z hlavy, hodně jsme o tom mluvili a nepomohlo to. První půlku zápasu to bylo vidět a nezvládli jsme to. Zbytečně. Bylo to o hlavě, nedokázali jsme předvést náš nejlepší výkon a to nás stálo turnaj.”

Jak český hokej ve srovnání se světovým obstál?
“Bylo to hodně krátké, vlastně o dvou utkáních. Nechci to hodnotit. Jsem zklamaný z výkonu a hry, kterou jsme předváděli. Bylo to rychlé, nezvládnete jeden zápas a už se do toho nemáte šanci dostat zpátky. Potkalo to Američany a potkalo to i nás. Nezvládli jsme to, je to škoda a nemůžeme hledat výmluvy.”

Jde najít pozitiva?
“Realizační tým fungoval výborně. Bylo to perfektně připravené, schůzky, příprava na soupeře i tréninky. Bohužel my jsme to nebyli schopní přenést na ten led a to byla chyba. Protože když jsme to dělali, tak jsme byli úspěšní. Každopádně doufám, že tohle složení vydrží i do budoucna.”

Více o Světovém poháru v Kanadě čtěte zde >>> 

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 6 6 0 0 0 24:8 12
2. Tým Evropy 6 1 2 0 3 12:13 6
3. Česko 3 1 0 1 1 6:12 3
4. USA 3 0 0 0 3 5:11 0

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud