Miroslav Horák
12. dubna 2011 • 14:04

Dobrá zpráva: Havlát a Židlický pojedou na MS!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Štáb lékařů z klubu Minnesota Wild si české hokejisty Martina Havláta a Marka Židlického důkladně proklepl, aby na konci výstupní prohlídky zvolal: Tak tedy dobrá, můžete jet na mistrovství světa…



A to je zásadní zpráva pro české hokejové fanoušky. Kouč Alois Hadamczik získal do týmu pro šampionát v Bratislavě (29. dubna – 15. května) dvě vytoužené posily. „S oběma hráči jsem hovořil v noci na úterý. Oba prošli lékařskou kontrolou, s Martinem i Markem jsme se okamžitě domluvili, že doplní reprezentační tým. Jsem rád, že to dobře dopadlo,“ pronesl spokojený Hadamczik pro portál iSport.cz.

O trenérově velké úlevě netřeba hovořit, o uznávané české duo hodně stál. Ale nemohl si být ničím jistý, v závěru sezony Havlát vynechal několik zápasů kvůli otřesu mozku, kvůli zranění absentoval i Židlický. Přesto oba hráči dostali od klubu svolení.

Hadamczik tak získává nejproduktivnějšího českého hokejistu sezony NHL (62 bodů) a vedle toho prověřeného režiséra přesilovek. A zvlášť ten se národnímu mužstvu náramně hodí. Nehledě na to, že pro start na mistrovství světa by měl Židlický být vedle Radka Martínka jedinou personou z NHL v defenzivě.

Havlát s Židlickým se představí už na Českých hrách (21. až 24. dubna) v Brně, to samé platí pro Martínka a útočníky Milana Michálka (Ottawa) a Jakuba Voráčka (Columbus).

Martin Havlát se stal nejproduktivnějším Čechem v NHL
Martin Havlát se stal nejproduktivnějším Čechem v NHL

Dres reprezentace naopak definitivně neoblékne Filip Kuba. Michálkův spoluhráč z Ottawy si potřebuje dát do pořádku tělo zhuntované ze sezony, před níž robustní bek absolvoval náročnou operaci ploténky.

„S Filipem jsem mluvil, nejde to. Bolest mu vystřeluje střídavě do ruky, do nohy, hraje pod prášky. Zdraví má evidentně nabourané. Nedá se nic dělat,“ připojil kouč.

Na světový šampionát musí zapomenout také Josef Vašíček, s 22 body v 18 utkáních stále nejproduktivnější hráč play off KHL. Útočník Jaroslave má zraněná záda. „Jde o chronický problém. Říkal mi, že v posledních utkáních v Rusku skoro neunesl svoji výstroj,“ dozvěděl se Hadamczik, jenž se chystá během dneška probrat otázku nominace s Radkem Dvořákem z Atlanty, jenž vynechal poslední utkání Atlanty v sezoně.

Jistí hráči z NHL pro MS na Slovensku

Gólmani: Tomáš Vokoun (Florida), Ondřej Pavelec (Atlanta)
Obránci: Radek Martínek (NY Islanders), Marek Židlický (Minnesota)
Útočníci: Patrik Eliáš (New Jersey), Martin Havlát (Minnesota), Milan Michálek (Ottawa), Jakub Voráček (Columbus)

Na koho kouč rád počká – možnosti ve Stanley Cupu

Obránci: Tomáš Kaberle (Boston), Zbyněk Michálek (Pittsburgh), Michal Rozsíval (Phoenix)
Útočníci: Martin Erat (Nashville), David Krejčí (Boston), Tomáš Plekanec (Montreal), Václav Prospal (NY Rangers), Radim Vrbata (Phoenix)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud