24. listopadu 2015 • 13:25

NHL jako vzor. Na MS v Rusku by se mohlo hrát prodloužení ve třech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prodloužení v zápasech hokejového mistrovství světa by se již v příštím roce mohlo hrát s třemi hráči na obou stranách. Možnou změnu v pravidlech schválila v minulých dnech rada Mezinárodní hokejové federace (IIHF) a do konce roku by mělo být vše oficiálně potvrzeno.



Novinku zavedla před sezonou severoamerická NHL. Snížení počtu hráčů na ledě se s ohledem na větší atraktivitu a vyšší počet vstřelených branek líbí fanoušků i řadě odborníků.

"Federace na pravidlu tři na tři pracuje a možná bude zavedeno již na mistrovství světa v Moskvě a v Petrohradu," uvedl prezident IIHF René Fasel při návštěvě Ruska.

Doposud se na MS stejně jako v české extralize a ve většině evropských lig prodloužení hraje ve čtyřech hráčích na obou stranách. "Jsem zastáncem toho, aby se pravidla IIHF a NHL přibližovala, a osobně jsem i příznivcem této myšlenky. Zda se to stihne, ale nevím," řekl ČTK generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban.

Přestože změnu pravidel musí vždy potvrdit kongres IIHF a další se uskuteční až při šampionátu v Moskvě, našli zástupci federace řešení. Úpravu v pravidlech již odsouhlasil vrcholný orgán, rada.

"Mluvili jsme o tom a návrh byl i schválený. Kongres by vše poté potvrdil dodatečně. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout do konce roku, ještě je potřeba učinit určité legislativní kroky," řekl ČTK šéf slovenského hokeje Igor Nemeček, který je členem rady IIHF.´

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud