17. prosince 2015 • 20:35

Výhra za tři body nepřišla ani doma, Češi padli s Finskem 0:3

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté vstoupili do Channel One Cupu domácí porážkou s Finskem 0:3 a dál tak v Euro Hockey Tour čekají na plný bodový zisk. Se dvěma body zůstávají v tabulce poslední. Nevydařenou premiéru kouče Vůjtka před domácím publikem sledovalo v O2 areně přes 16 tisíc fanoušků, finský triumf zařídili útočník Olli Palola, debutující obránce Markus Nutivaara a při power play forvard Jonas Enlund.



Češi stejně jako v semifinále s Kanadou a duelu o bronz s USA na květnovém šampionátu v O2 areně neskórovali a gólman Harri Säteri slavil čisté konto. Další duel čeká český tým po přesunu do Moskvy v sobotu od 16:00 SEČ se Švédskem.

V prvním domácím vystoupení v sezoně začal český tým aktivně, ale první šanci měli ve druhé minutě Finové. Furcha nepřekonal zblízka Niemi. Säteriho prověřili Horák a Filippi, českého gólmana otestoval z úhlu Filppula. V 11. minutě mohl otevřít skóre Vincour, který se dostal k odraženému puku po Kolářově střele, Säteri však jeho pokus z mezikruží zpacifikoval.

Na druhé straně se dostal do dobré střelecké pozice Palola, ale jeho ránu stihl zblokovat Jeřábek a Furch ukryl puk v lapačce. V 15. minutě Kovář uvolnil Gulaše, ale jemu stihl vypíchnout puk vracející se Kuusela. Finského gólmana v první části ještě vyzkoušel od modré čáry Vincour a před pauzou ještě připravil střeleckou pozici pro Koláře.

Start druhé třetiny zpozdily louže na ploše po úpravě ledu a po nucené pauze hokejisté vlétli na led s chutí. Nejprve před Furchem nebezpečně tečoval Niskalovu střelu Elo. Pak se začala hra přelévat ze strany na stranu a šance z toho měli Češi. Säteriho nepřekonali z dobrých pozic Kolář, debutant Jarůšek ani Gulaš, který v prvních třech zápasech sezony vstřelil tři branky.

Další zápas v O2 areně bez gólu? Mrzí to hlavně kvůli lidem, řekl Kovář
Video se připravuje ...

Češi se pak ubránili při Jarůškově trestu, ale ve 33. minutě se hosté radovali z vedení. Furch netušil, že má puk pod betony, nezaklekl jej a Palola pohotově dorazil. Odpovědět mohl Radil, při Hietanenově vyloučení pálili od modré čáry Kempný a Kundrátek a po skončení přesilovky také Kolář a další debutant Rutta.

Po 124 vteřinách třetí části opět zmrazili Finové zaplněnou halu. Nutivaara si najel na levé straně na přihrávku Filppuly zpoza branky a na bližší tyč překonal Furcha. Následně se Vůjtkův výběr ubránil při trestu Urbana, který naskočil do třetí třetiny a stejně jako Rutta a Jarůšek si připsal premiérový start v reprezentaci.

Stav se nezměnil ani při pobytu Kempného na trestné lavici a snaha českého týmu také závěr nezdramatizovala. Největší šanci měl v 56. minutě Valský, ale finský gólman udržel čistý štít. Vůjtek sáhl téměř tři minuty před koncem k power play, ale výsledek brzy pojistil střelou do prázdné branky Enlund.

Furch: Když mi docvaklo, že je puk pode mnou, už bylo pozdě
Video se připravuje ...

Petr Koukal ani Dominik Furch nezabránili Ollimu Palolaovi ve skórování
Petr Koukal ani Dominik Furch nezabránili Ollimu Palolaovi ve skórování

Hokejový Channel One Cup, součást Euro Hockey Tour v Praze:
ČR - Finsko 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávka:
33. Palola, 43. Nutivaara (I. Filppula), 58. Enlund (Sallinen). Rozhodčí: Björk, Öhlund (oba Švéd.) - Lederer, Tošenovjan (oba ČR). Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 16 257.
ČR: Furch - Jeřábek, M. Doudera, Kundrátek, Kempný, Rutta, Kolář II, Šimek, T. Voráček - Gulaš, Jan Kovář, Zaťovič - Radil, Filippi, T. Zohorna - Valský, Koukal, Vincour - Jarůšek, Horák, Buchtele - od 41. navíc Urban. Trenéři: Vladimír Vůjtek starší, Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.
Finsko: Säteri - Hietanen, Kivistö, V. Lajunen, Niskala, Kousa, Mäntylä, Nutivaara - Kuusela, Sallinen, Enlund - Elo, Niemi, Koivisto - I. Filppula, J. Lajunen, Pihlström - Palola, Nättinen, Lekhonen. Trenéři: Kari Jalonen, Jukka Rautakorpi a Ville Peltonen.

Tabulka Channel One Cupu:

1. Švédsko 1 1 0 0 0 4:1 3
2. Finsko 1 1 0 0 0 3:0 3
3. ČR 1 0 0 0 1 0:3 0
4. Rusko 1 0 0 0 1 1:4 0

Průběžná tabulka Euro Hockey Tour:

1. Švédsko 4 3 0 0 1 16:11 9
2. Finsko 4 3 0 0 1 9:5 9
3. Rusko 4 1 0 1 2 11:13 4
4. ČR 4 0 1 0 3 7:14 2
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud