31. října 2008 • 19:07

Kratěnu nahradí Nedorost, Platila Kutlák

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejový útočník Ondřej Kratěna se nepředstaví příští týden v dresu národního týmu na turnaji Karjala ve Finsku. Kratěna se kouči omluvil, protože si chce doléčit zranění.



Reprezentační přestávku chce opora pražské Sparty využít k doléčení. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Pavel Bárta.

Místo Kratěny byl do národního týmu pozván šestadvacetiletý Václav Nedorost z Liberce.

Dvojnásobný juniorský mistr světa tak bude mít šanci na úvodním turnaji seriálu Euro Hockey Tour rozšířit počet devíti startů v seniorské reprezentaci. Naposledy nastoupil za český tým v prosinci 2004 v Moskvě.

Kvůli zranění se omluvil také obránce Čeljabinsku Jan Platil, kterého nahradí Zdeněk Kutlák ze švýcarského celku Ambri-Piotta.

ČTK o tom informoval mluvčí Českého svazu ledního hokeje Pavel Bárta, podle kterého má Platil poraněné zápěstí.

Osmadvacetiletý Kutlák startoval v roce 2006 na mistrovství světa v Lotyšsku, odkud má stříbrnou medaili. V příštím týdnu může rozšířit svou bilanci 22 reprezentačních startů.

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud