11. března 2010 • 14:04

Bývalý hráč Komety půjde na 5 let do vězení

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na kontě má sérii loupežných přepadení a na krku pět a půl roku vězení. Bývalý hokejista Komety Brno Petr Hladký si včera u olomouckého vrchního soudu vyslechl nekompromisní, pravomocný verdikt.



Skupina lupičů, jejíž cílem byly na začátku loňského roku trafiky, pobočky sázkových kanceláří či prodejna potravin si během své nezákonné činnosti „vydělala“ asi čtvrt milionu korun.

Nejznámější postavou ze čtyřčlenného gangu je Petr Hladký, bývalý hráč brněnských klubů Komety a Techniky. Za podíl na sérii loupeží byl nejprve stíhán na svobodě. Od doby, co se nedostavil na jedno projednávání případu s omluvou, že „hrál hokej“, byl ale ve vazbě.

Hladkému vyměřil 5,5 roku vězení už Krajský soud v Brně, ale šestadvacetiletý hráč se odvolal a uváděl, že se na loupežích podílel v menší míře. Nebyl zatím trestán, činu se dopouštěl v době po rozchodu s partnerkou, přiznal se a při vyšetřování spolupracoval s policií.

„Výše trestu je pro mě likvidační a chtěl bych proto soud požádat o nižší trest,“ řekl hokejista s tím, že by mu dlouhé vězení zabránilo pokračovat v profesionální kariéře.

Dnešní verdikt krajského soudu je však pravomocný a není možné se proti němu odvolat. Možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud