9. dubna 2014 • 13:39

Kouč Komety viní Jandače: Vyřadil nám hráče, dosáhl, čeho chtěl

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen zraněný Vojtěch Němec bude chybět Kometě Brno v pátém semifinále ve čtvrtek na ledě Sparty. Po dvouzápasovém trestu od disciplinárky nesmí hrát rovněž obránce Jan Hanzlík. Brněnský trenér Vladimír Kýhos z toho viní zásah Sparty, jmenovitě jejího trenéra Josefa Jandače.



Dopoledne si Vladimír Kýhos vyslechl výši trestu pro Jana Hanzlíka a hněv v něm vybuchnul. Mezi novináře přišel kouč Komety řádně dopálený.

Pan Jandač dosáhl, čeho chtěl. Vyřadil nám nejlepšího hráče a nejlepšího beka. Honza (Hanzlík) si to zavinil trochu sám svým zákrokem, i když si myslím, že to nebyl úmysl, že mu (Pechovi) nešel přímo na hlavu. Že se mu tam ruce odrazily. Ale zasáhl ho. Musíme to přijmout,“ mračil se Kýhos.

V semifinálovém utkání Sparty s Brnem se řešily i brutální fauly
Video se připravuje ...

Hanzlík údajně taky svůj faul vysvětluje tím, že počítal s tím, že Pech dá před sebe ruce. Proto udeřil silněji, než měl. Veřejně se ale zkušený obránce nevyjadřuje, od pondělního večera a zápasy číslo čtyři s novináři nemluví. Odmítl je i ve středu po tréninku.

O potrestání Tomáše Rachůnka ze Sparty, který způsobil otřes mozku Němcovi, se Kýhos nezajímal. Štvalo ho i to, že komise rozhodčích uznala většinu připomínek a stížností Komety na řízení třetího a čtvrtého zápasu. Videozáznamy se třemi spornými momenty Kometa poslala a ve dvou případech jí komise dala za pravdu.

Stížnosti Komety na verdikty rozhodčích:

Semifinále č. 3:

Protest proti odpískání faulu Jozefa Kováčika

Verdikt: stížnost oprávněná, trest neměl být uložen

Semifinále č. 4:

Protest proti neodpískání faulu na Vojtěcha Němce I. (čas 9:45)

Verdikt: stížnost neoprávněná, trest neměl být uložen

Protest proti neodpískání faulu na Vojtěcha Němce II. (čas 6:06)

Verdikt: stížnost oprávněná, trest měl být uložen

A tak to u nás funguje. My si můžeme stěžovat, ale je to 2:2. Dva zápasy jsme prohráli a oba byly ovlivněné některými zákroky. Tak funguje pan Halas a tyhle komise. Bohužel,“ dopálil se Kýhos.

Opakuje se tak dění ze sparťanského čtvrtfinále, tehdy si stěžovaly Vítkovice. Taky se cítily v právu, když protestovaly proti rozhodčím. Nakonec v sérii vypadly a zůstala jim hořkost.

Teď cítí zmar Kýhos. Ironicky se usmál nad dotazem, jestli se mu třeba někdo z Vítkovic neozval, aby Kometu politoval.

Nepotřebujeme podporu. Je smutný, aby Sparta, s takovým kádrem, se musela snižovat tady k tomu. To si myslím, že má k dispozici pan Jandač takový mužstvo, se kterým by nás měl vymést. Celou sezonu se holedbal, kolik mají hráčů, peněz, všeho, a pak používají takové zákroky, jaké použili,“ hromuje bývalý reprezentant.

Jandače viní adresně.

„Samozřejmě! Samozřejmě! To se nestalo poprvé. Kdo se motá kolem hokeje, tak to ví,“ stojí si za svým.

Za tím, jak se zápasy vyhrocují, naopak vidí rozhodčí. Svým vystupováním podle něho arbitři způsobují nervozitu na ledě.

Navíc si myslí, že je nevybírá počítač, jak to má být, ale že jsou nasazováni jinak.

„Oni (komise rozhodčích) tvrdí, že to dělá počítač. Já počítač jménem Halas neznám. Nikdy jsem si takový nekoupil. Kupuju Apple a tak, ale neviděl jsem na trhu počítač Halas,“ říká. „Jeden nám píská jednou za sezonu a šest za sebou pak někdo stejný. To mi nikdo nevysvětlí, že to počítač takhle vybere.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud