Michal Koštuřík
28. července 2014 • 15:00

Už i mistři jsou na ledě. Zlín uzavřel kádr, žádné posily nehledá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Seznamka v kabině? Testování nových hráčů? Nic takového v mistrovském Zlíně řešit nemusí. Vlachův tým, který dnes po dovolené poprvé vyjel na led menší PSG Areny, posílil kádr jen svými odchovanci Tomášem Žižkou a trenérovým synem Romanem. „Jsem rád, že jsme se domluvili a jsem zpátky doma. Klub měl o mě velký zájem,“ uvedl zkušený bek Žižka, jenž bude nosit na dresu své oblíbené číslo 5.



Při úvodním srazu s bruslemi na nohou nechyběli po operacích ani útočníci Zdeněk Okál a Filip Čech, kteří museli vynechat větší část letní přípravy na suchu. Do startu ligové sezony (Zlín začíná 12. září doma s Mladou Boleslaví) by však měli být „ready“. O něco větší manko bude dohánět univerzál Čech, jenž si zranil koleno v sedmém zápase finále s Kometou a oslavy absolvoval s berlemi.  

Kouč zatím rozdělil kádr na dvě skupiny, které se střídají na ledě a v posilovně. O novou smlouvu si chce svými výkony říct 40letý zadák Radim Tesařík, jehož v play off vyřadilo zranění kyčle. K návratu mu pomáhali čínský léčitel a cvičitelka jógy Kateřina Čajánková, manželka zlínského kapitána Petra Čajánka.

eznamka v kabině? Testování nových hráčů? Nic takového v mistrovském Zlíně řešit nemusí. Vlachův tým, který dnes po dovolené poprvé vyjel na led menší PSG Areny, posílil kádr jen svými odchovanci Tomášem Žižkou a trenérovým synem Romanem.Foto ČTK

„Zkusím to a uvidíme,“ pronesl Tesařík cestou k hale. „Určitě dostane čas celý srpen a možná až do začátku září. Zkušení beci jsou platní hlavně v závěru soutěže. Máme to namixované s mladými,“ přivítal by Vlach k Žižkovi s Marušákem třetího staršího obránce.

Kouč bude hledat adekvátní místo v sestavě také pro svého syna Romana. Po Čajánkově odloženém konci kariéry to vypadá na třetí formaci. „Když se bude Čája cítit unavený, může za něj zaskočit,“ plánuje Vlach st. Dvě prověřené posily mají zastoupit trio Zámorský, Honejsek, Melenovský, které mistrovský celek opustilo.

Na hostování či střídavý start bude před sezonou uvolněný třetí gólman Tomáš Štůrala. „Bude pendlovat mezi první ligou, případně extraligou. Něco je v jednání, mělo by to dopadnout dobře,“ informoval trenér.  

Přípravu na novou sezonu zahájili 28. července na domácím ledě hokejisté Zlína. Na snímku je Radim Tesařík v posilovněFoto ČTK
Ačkoliv Zlín obhajuje titul a pyšní se stabilizovaným kádrem, hlavního favorita extraligy v něm nehledejte. Konkurence v létě nespala. „Zase to bude vyrovnané, možná ještě víc než loni. Bude záležet na drobnostech a soudržnosti jednotlivých týmů,“ soudí kouč Vlach, jenž bude po odchodu Antonína Honejska do Finska v přípravě hledat nové pravé křídlo k Čajánkovi.

Hlavním adeptem je mladý univerzál Petr Holík, jenž hodlá napravit loňský slabší ročník. „To by lákalo každého,“ usmál se Holík. „Udělám všechno pro to, abych tam byl a nehrál ve čtvrté lajně. Chci být výš než minulou sezonu,“ dodal jasně.

Hned ve středu se ale Holík s brankářem Kašíkem od týmu odpojí a odjedou na reprezentační sraz. „Bude se hrát o nominačku na první turnaj. Každý se bude chtít před trenérem ukázat. Může mi to dát hodně. Pro mě to po dvou dnech na ledě bude těžké, většina kluků už trénuje týden. Musím se s tím poprat,“ věděl 22letý talent, na jehož rozlet šampioni spoléhají. „Holas by měl přidat,“ vzkázal mu kouč.      

Zlín začal přípravu na novou sezonu
Zlín začal přípravu na novou sezonu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud