Květoslav Šimek
5. dubna 2015 • 12:00

Diváci vaří, puk je pod betonem! Hrubec si v nájezdech oddychl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Společně se Zbyňkem Irglem sehrál při nervydrásající koncovce klíčovou roli. Páté semifinále ČP play off Tipsport extraligy mezi Třincem a Spartou rozhodovaly nájezdy a třinecký gólman Šimon Hrubec (23 let) z šesti pochytal čtyři. „Těžko říct, který byl nejtěžší, nevím, nevybavím si asi žádný,“ marně po nájezdovém dramatu lovil v paměti.



Šimon Hrubec, třinecká jednička, se na páté semifinále za nerozhodného stavu 2:2 na zápasy vrátil do brány. Čtvrtý duel v Praze odchytal Peter Hamerlík. A přestože slovenský reprezentant odvedl výborný výkon (Sparta vyhrála 2:1 v prodloužení), ukázali v sobotu trenéři znovu na Hrubce.

A ten tým podržel. Ve hře, v prodloužení, i v nájezdech. „Neskutečný výkon celý zápas,“ chválil jej útočník Jakub Klepiš. Hrubec pochytal 30 střel, vyrovnal se i s ostrým atakem obránce Marka Ďalogy z 55. minuty. Sparťanský expres vlétnul do brankoviště a po souboji s Tomášem Linhartem brankáře doslova sestřelil.

Ďaloga sestřelil Hrubce. Od rozhodčích dostal dvě minuty za napadení
Video se připravuje ...

Hrubec ostrý náraz rozdýchal. V prodloužení měl i štěstí, Kumstát orazítkoval v 78. minutě tyčku. Na nájezdy pak musel do opačné brány, než je zvyklý. Neměl třinecký kotel v zádech, sudí poslali rozstřel na opačnou stranu. Maličkost, zdálo by se. Ovšem i s tím se bylo třeba vyrovnat.

Největší šance prodloužení. Kumstát pálil pouze do tyče
Video se připravuje ...

V základní části měl Hrubec v nájezdech solidní bilanci. Ze čtyř trestných střílení po faulech ze hry gól nedostal ani jednou, po prodloužení si v nájezdech držel „ďábelskou“ úspěšnost 66,6%. Z devíti nájezdů jich šest chytil.

V klíčovém rozstřelu pátého semifinále šli na Hrubce postupně útočníci Lukáš Pech, Michal Vondrka a Jan Buchtele. Pechovu střelu vyrazil pravým betonem. Vondrkově pokusu nastavil levé rameno. Na Buchteleho rychlý blafák do bekhendu nestačil. A když na něj podruhé najížděl Jan Buchtele – musel chytit. Jinak by slavila Sparta.

Útočníkovu střelu mezi betony Hrubec přečetl včas, stačil puk zalehnout. Proti Pechovi pak zkusil rychle vystartovat a puk mu vypíchnout daleko před bránou. Jenže zkušený útočník měl hlavu nahoře a stačil udělat rychlý blafák.

Souboj si pak Hrubec a Pech zopakovali i v šesté sérii. Kličku do bekhendu Pech znovu udělal rychle, gólmana roztáhl, ale puk zůstal pod levým betonem. „Nebyl jsem si jistý,“ přiznal posléze Hrubec. „Ale kouknul jsem do diváků a viděl jsem, že Třinečtí vaří, tak jsem si říkal, že to asi bude pod betonem.“

Sám chválil kolegy. Zejména hrdinu okamžiku Zbyňka Irgla, který se v nájezdech trefil dvakrát. „Super, on ty penalty má, je to výborný hráč,“ říkal Hrubec. „Je super, že se vrátil.“

Po nájezdové loterii je stav série Třince se Spartou 3:2 na zápasy. A drama pokračuje v pondělí v Praze.

Drama vyhrál Třinec. Podívejte se na všechny samostatné nájezdy
Video se připravuje ...

SESTŘIH: 5. semifinále play off, Třinec - Sparta 3:2 po nájezdech
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud