23. dubna 2015 • 20:00

SESTŘIH: Mistři! Litvínov porazil Třinec 2:0 a slaví první titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova vyhráli v rozhodujícím sedmém utkání finále na ledě Třince 2:0 a slaví ve své 56. sezoně v nejvyšší soutěži premiérový titul. V čase 52:54 rozhodl útočník František Lukeš, který v závěru dovršil výsledek gólem do prázdné branky. Gólman Pavel Francouz udržel podruhé v boji o zlato a celkově počtvrté v letošním play off čisté konto.



SESTŘIH: 7. finále play off, Třinec - Litvínov 0:2
Video se připravuje ...

Třinec se musel obejít bez zraněného gólmana Hamerlíka, Litvínov nastoupil bez beků Kubáta, Guly i bez útočníků Gerháta a Piroše, které nahradili obránci Frolo se Štindlem a forvardi Šrámek s Eberlem. Frolo, Šrámek i Eberle, který má podobně jako Miloslav Hořava mladší střídavý start z prvoligového Kladna, si připsali první starty v letošním play off.

Černožlutá EUFORIE. Podívejte se, jak Ručinského parta slavila titul
Video se připravuje ...

Oceláři hráli už po 48 vteřinách přesilovku po vyloučení Ručinského, ale proti brankáři Francouzovi neuspěl osamocený Irgl ani následně z dorážek Plíhal, který o chvíli později ještě v dobré pozici minul branku. Ve čtvrté minutě na druhé straně ujížděl Petružálek, ale vracející se Linhart mu ztížil zakončení.

Aktivnější byl ale Třinec a v šesté minutě po Hrňově střele zblízka pomohla Francouzovi pravá tyč. Oceláři se pak ubránili při trestu Polanského, při němž otestoval Hrubce Petružálek. Při plném počtu hráčů na ledě nebezpečně vypálil z otočky Eberle a Hrubec zasáhl pravým betonem. Třinec se ubránil i při Ružičkově trestu.

V 15. minutě přišli domácí o Irgla, který dostal pukem do ucha a do hry se vrátil až před polovinou třetí třetiny. Vzápětí po Hüblově pokusu se štěstím zasáhl Hrubec a další šanci kryl krátce před první pauzou, kdy Jánský zakončil individuálně přečíslení dvou na jednoho s Hüblem.

Třinec byl blízko titulu. Rozhodčí Hrňovi gól správně neuznali
Video se připravuje ...

V úvodu druhé části po přihrávce Polanského nesedlo zakončení Adamskému, pak se ve 24. minutě probil z rohu do brankoviště Ružička. O dvě minuty později nejdříve zahrozil Jánský a pak zpacifikoval Petružálkův únik obránce Doudera.

Třinec se následně ubránil při trestech Orsavy a Trončinského a v závěru se tlačil za úvodní brankou utkání. Klepiš se snažil zakončit po objetí branky, ale Francouz prostor u pravé tyče pokryl betonem. Ocelářům nevyšlo ani přečíslení Klepiše s Linhartem, Douderova tečovaná střela zasáhla do hlavy Pavlíka, který pak pokračoval ve hře. Potom znovu Doudera prověřil Francouze.

Mistrovský rej v litvínovské šatně propuká naplno
Mistrovský rej v litvínovské šatně propuká naplno

Třetí část začala šancí Ručinského, který ale po blafáku do bekhendu minul. V 46. minutě dostali domácí puk do branky, ale gól neplatil. Videorozhodčí sudím Hejdukovi s Hribikem potvrdil, že po Plíhalově střele do Francouzova ramena Hrňa v brankovišti dorazil puk bruslí.

Třinec nevyužil přesilovku po špatném střídání hostů, v 52. minutě po chytré kličce a objetí branky nedokázal Polanský už zakončit přes ležícího Francouze. Radoval se tak Litvínov. Puk se odrazil na levý kruh k Lukešovi, který se trefil k pravé tyči.

Pokusy domácích při snaze vyrovnat kryl Francouz, na druhé straně neuspěl v úniku Ručinský, ale při power play Ocelářů 16 sekund před koncem definitivně rozhodl Lukeš.

Bujaré oslavy! Litvínov vyhrál první titul, stal se mistrem
Video se připravuje ...

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 53. Lukeš, 60. Lukeš (Hübl, Petružálek). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Konečný stav série: 3:4.

Třinec: Hrubec - Hrabal, Klesla, Nosek, Linhart, Trončinský, M. Doudera, Galvas - Irgl, Klepiš, Dravecký - Orsava, Polanský, Adamský - Hrňa, Plíhal, Ružička - Cienciala, Marek Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Frolo, F. Pavlík, Z. Sklenička, Štindl, T. Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Šrámek, Trávníček - Eberle, Jurčík, M. Hořava ml. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Ručinský: Mise splněna, jsem nejšťastnější na planetě
Video se připravuje ...

Čerstvý mist extraligy Francouz: Celý Litvínov je na nohou
Video se připravuje ...

Pavel Francouz vychytal obrovskou příležitost Zbyňka Irgla
Video se připravuje ...

Přišel Třinec o Irgla? Hvězda Ocelářů dostala pukem do ucha
Video se připravuje ...

Hrňa byl blízko vedoucího gólu, Litvínov zachránila tyčka
Video se připravuje ...

Kouzelník Hrubec. Přijímal hokejku a ještě stihl zakročit
Video se připravuje ...

Pavlík schytal pukem do obličeje, odraz ohrozil Francouze
Video se připravuje ...

Euforie v Litvínově. Lukeš napálil do sítě vítězný gól
Video se připravuje ...

Třinec byl blízko titulu. Rozhodčí Hrňovi gól správně neuznali
Video se připravuje ...

Lukeš pojistil výhru Litvínova a odšpuntoval neuvěřitelnou radost
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud