18. června 2015 • 10:12

100 tisíc ochrnutému hokejistovi. Bere to statečně, těší Ručinského

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý světový šampion Jiří Vykoukal a jeho lidé dál drží u života důležitou vizi, z níž se stává skvělá tradice. Rok co rok pořádají turnaj s názvem Hokej Charity Golf Cup, jehož mediálním partnerem je deník Sport.



Smyslem projektu je pomáhat bývalým hráčům, kteří kvůli své profesi přišli k těžké újmě na zdraví. Při prvním ročníku přebíral finanční příspěvek exbudějovický hokejista Roman Bernat, jenž během letní přípravy na kole vletěl pod nákladní vůz a přišel o nohu. Loni obdržel peněžní dar Tomáš Zelenka, známý prvoligový útočník Třebíče, který po ošklivém faulu soupeře skončil na invalidním vozíku.

Letošní výtěžek 100 tisíc korun poputuje ve prospěch Jaroslava Otevřela. Bývalý hráč San Jose Sharks v roce 1996 při zápase finské ligy po srážce s protihráčem utrpěl velmi těžká poranění obratlů, kvůli nimž ochrnul od prsou dolů a je odkázán na péči druhých.

Ručinský byl druhý na charitativním turnaji v golfu
Video se připravuje ...

Šek v golfovém resortu Kunětická hora včera převzal otec Jaroslava Otevřela. Řada jeho bývalých soupeřů si na uznávaného útočníka opět živě vzpomněla. Například Martin Ručinský, jenž byl na ledě u toho, když před dvěma desítkami let zlínský patriot Otevřel vstřelil svůj první gól v NHL.

„Jardu znám dobře, potkávali jsme se na ledě. Stalo se mu velké neštěstí, přišel o zdraví, ale co vím, bere to statečně. Těší mě, že jsem ho tady mohl podpořit a přispěl k tomu, že se mezi námi hokejisty necítí zapomenutý,“ pravil letošní extraligový šampion.

Ručinský je konceptem projektu, za nímž stojí Jiří Vykoukal a který zaštiťuje hráčská asociace CAIHP, nadšený. „Mně se to moc líbí. Kdo sem letos přijel, ukázal vůči Jardovi respekt. Všichni jsme ho sem přijeli podpořit.“

Turnaj, do nějž může zasáhnout každý současný či bývalý hráč, jenž v jedné z elitních světových soutěží absolvoval alespoň 50 zápasů, vyhrál David Havíř právě před Martinem Ručinským a Václavem Eiseltem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud