Květoslav Šimek
5. srpna 2016 • 05:00

Ondřeji Palátovi na svatbě gratuloval i trenér Cooper se spoluhráči

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to pro něj přestup léta. Hokejový útočník Ondřej Palát (25), opora Tampy Bay Lightning, se mezi jihomoravskými vinicemi v Zaječí oženil s přítelkyní Barborou. A kromě rodiny, přátel a několika bývalých (Gudas, Pánik, Janus, Ostřížek) i současných spoluhráčů (Johnson, Killorn) jim k tomu gratuloval i Jon Cooper, trenér Tampy Bay.



"Užil jsem si to super, parádní víkend," pochvaloval si veselku Ondřej Palát. "Od pátku jsme byli na vinici v Zaječí s nejbližší rodinou, pak v sobotu dojeli kamarádi a známí, skvělý víkend." Nervózní prý moc nebyl. "Je to něco jiného než v hokeji, spíš jsem byl nervózní týden před tím, jestli všechno klapne. Jestli budou všichni spokojení. Pak už to ze mě spadlo a bylo to příjemné."

Pozvat i trenéra byl nápad nevěsty. "Barča se zná s jeho ženou už od té doby, co jsem hrál v Norfolku. Známe se dlouho, pozvala je. Říkali, že zrovna plánují euro trip v létě, byli v Paříži, takže to spojili s tím, že se stavili i na svatbu."

Trenér Cooper nedá na Paláta dopustit. Zná jej ještě z AHL, kde v roce 2012 slavili Calder Cup s Norfolkem Admirals. Další rok padli ve stejné soutěži až ve finále s Grand Rapids, Palát byl nejproduktivnějším hráčem play off. Společně pracují i v NHL v organizaci Tampy Bay s níž byli v sezoně 2014/15 ve finále Stanley Cupu (prohra s Chicagem) a letos ve finále konference s nakonec vítězným Pittsburghem.

"Moc jsem to neřešil, že je na svatbě i trenér, pozvali jsme jej jako hosta, přijel a užili jsme si to všichni," těšilo Paláta, pro něhož to nebyla jediná svatba léta. Byl i na obřadech bývalých spoluhráčů Radko Gudase a Richarda Páníka. "Svateb bylo hodně. Jsem rád, že už bude trošku klid a víkendy budou trošku volnější a nebude to taková divočina," dodal s úsměvem.

Na které svatbě se bavil nejvíc? "Každá byla jiná, každá super. Gudy tam měl i kluky z Norfolku, se kterým jsme vyhráli Calder Cup. A od Riši Páníka to byla taky krásná svatba, taky jsme si ji užili. Všechny byly fajn." 

Jak se Palát připravuje na Světový pohár?

Co říká na smlouvu Tampy se Stevenem Stamkosem?

Jak vnímá vlastní končící kontrakt v klubu?

To vše si přečtěte v pátečním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud