Zdeněk Janda
1. prosince 2016 • 15:45

VIDEO: S Dominátorem na lovu! Pomoc přírodě bere Hašek jako poslání

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lovec, obránce, podnikatel. Tři věci, které nově charakterizují hokejovou ikonu Dominika Haška. Nezvyklé role… Sport Magazín se snažil popsat, jak dnes žije možná nejlepší brankář v historii a olympijský šampion z Nagana. Byli jsme s ním i na honu. „Přírodu miluju a cítím jako své poslání ji pomáhat,“ tvrdí 51letý legendární brankář, jenž se mimo to věnuje podnikání. Jak se mu v něm daří? A proč zrovna Smarty Drink? To všechno najdete v pátečním magazínu...



Myslivecký kabát, klobouk, čelenka, vysoké boty. A pes Gándý, precizně vycvičený anglický setr. V rámci reportáže jsme byli přímo u toho, kdy se Hašek vydal na hon.

Povolený byl lov zajíců nebo bažantů.„Řízený odstřel je pro zvěř hrozně důležitý, stavy je třeba regulovat. Někdo by si mohl myslet, že když se jeden rok nestřílejí zajíci, že jich bude potom dvakrát tolik, ale někdy jich naopak ubyde. Navíc kdyby nebyli myslivci, bažanti už by teď ve volné přírodě vůbec nebyli. Pravděpodobně ani zajíci,“ vysvětluje Hašek, proč se dal na myslivost.

Z Dominátora myslivcem! Podívejte se, jak Hašek trefí zajíce či bažanta
Video se připravuje ...

Přímo před fotoreportérem Michalem Beránkem na první pokus trefil zajíce. „Dobrá rána!“ pochválil ho jeho dlouholetý kamarád, který s ním na honu nechyběl. Tuhle ránu zachytil reportér magazínu i na mobil…

„Nejsem zase tak dobrý střelec. Těší mě, když něco trefím, ale vidím, že pro ostatní je to větší vzrušení,“ reaguje Hašek, šestinásobný držitel Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL. Před námi ale ukázal, jak dobře umí zamířit.

V brance rány chytal, teď je rozdává. Jinou roli má i na ledě, hraje totiž jako obránce! „Co si budeme namlouvat, už jsem malinko pomalejší, takže v obraně je to lepší,“ pousměje se dvojnásobný držitel Stanley Cupu. Na tréninky chodí spolu s parťáky, které sdružuje Adam Šaffer, někdejší útočník a mistr extraligy se Slavií.

„Nechci mu nějak podkuřovat, ale na to, že je to brankář, mu to jde dobře,“ tvrdí Šaffer.

Jak mu to jde v roli podnikatele? Jaký je šéf? I to se dočtete v zítřejším vydání Sport Magazínu!

V pátečním Sport magazínu najdete exkluzivní reportáž o životě hokejové legendy Dominika HaškaFoto Archiv Sportu

Hašek: Bylo příjemné tu stát s lidmi, co udělali pro hokej tolik
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud