28. března 2017 • 09:15

Vítkovičtí mladíci přivezli z finále šampionátů dvě stříbrné medaile

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě stříbrné medaile získali mladí hokejisté Vítkovic na finálových turnajích mistrovství republiky v Hradci Králové. Stříbro brali mladší dorostenci i hráči osmých tříd. Obě kategorie ovládla Sparta Praha.



„Klukům jsem za celou sezonu pogratuloval, výkony, které v prvních dvou zápasech finálového turnaje podali, stály opravdu za to,“ říkal vítkovický trenér mladších dorostenců Roman Ryšánek pro hokej.cz. „Kdyby mi před turnajem někdo řekl, že budeme druzí, tak bych tomu nevěřil. Ale teď už to je pravdou.“

Vítkovice ve finálovém turnaji ELIOD extraligy v Hradci Králové porazily Plzeň 3:1 a Kometu Brno 3:1. V posledním utkání svedly s neporaženou Spartou (10:2 Kometa, 5:3 Plzeň) přímou bitvu o titul. Pražané vyhráli 7:1. Svěřenci Romana Ryšánka a Radka Philippa tak brali stříbro, třetí skončila Plzeň.

„O výsledku rozhodl pohyb a kompaktnost tří lajn soupeře. Spartě chci pogratulovat, dneska byla nad naše síly,“ komentoval Ryšánek. Individuální ocenění pro nejlepšího brankáře si z Hradce Králové odvezl vítkovický Nick Malík.

Stříbro pro Vítkovice získali i hráči osmých tříd vedení trenéry Luďkem Krayzelem a Bohumilem Kacířem. Mistrovskou Spartu sice porazili 3:2, ale v tabulce na ni po pěti zápasech v konečném účtu bod ztratili. „Pro nás je to velký úspěch,“ nezastíral Luděk Krayzel. „V sestavě jsme měli dva šesťáky, dva sedmáky, tedy mladší hráče, naopak některé starší a zkušenější jsme posunuli do mladšího dorostu. Druhé místo bereme jako velký úspěch a musím hodně důrazně říct, že kluci díky tomu, jak hráli a jak bojovali, udělali Vítkovicím hodně dobré jméno.“

Osmá třída Vítkovic postupně porazila Mountfield HK 5:4 po nájezdech, prohrála s Přerovem 1:6 a zvítězila nad Chomutovem 6:1, Spartou 3:2 a Plzní 6:2. Bronz vybojoval Přerov.

Sestava HC Vítkovice Ridera ve finále v Hradci Králové, mladší dorost: Malík, Dolíška – Cubo, Kočí, Smolka, Zapletal, Raška, F. Plánka, Smička – Vojtovič, Tvrdý, Kylnár, Lewandowski, Zajíc, V. Plánka, Pastor, Ivan, Vjačka, Beránek. Trenéři: Roman Ryšánek, Radek Philipp.

Osmá třída: Slíž, Šedivý - Bystroň, Vřeský, Smolka, Dobeš, Javora, Cubo, Bialy, Elbl - Holaník, Tošenovjan, Macho, Makovec, Petr, Brada, Moškoř, Kubík, Krejsa. Trenéři: Luděk Krayzel, Bohumil Kacíř.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud