21. března 2010 • 05:00

Detroit se letos trápí, Hudlera chce zpátky

Autor: Vladimír Škaloud
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem Jiřího Hudlera je v posledních dnech pořádně živo. Útočník po vyřazení Dynama Moskva v play off KHL odmítl nastoupit do přípravy národního týmu před blížícím se MS v Německu. A ze zámoří přišla zpráva, že Detroit by útočníka rád zlákal k návratu třeba už letos v létě.



Jiří Hudler to už naznačil v pátečním rozhovoru pro Sport. Lidé z Red Wings jsou s ním průběžně v kontaktu a sondují situaci, jestli by se nechtěl vrátit do Detroitu už letos. „Stát se může cokoliv,“ odpověděl útočník, jenž má v Dynamu Moskva smlouvu ještě na další sezonu.

Forma Jiřího Hudlera
Hudler v Detroitu
255 zápasů - 127 bodů (52+75)

Hudler v Dynamu
54 zápasů -54 bodů (19+35)

Ken Holland, generální manažer Detroitu, zavětřil šanci. Tím spíše, že Dynamo nečekaně vypadlo hned v prvním kole Gagarinova poháru s městským rivalem Spartakem. Na Hudlerovo rozčarování z konce sezony v Red Wings podle zámořského serveru freep.com sázejí.

Další věcí dávající naději na brzký Hudlerův návrat do NHL je to, že dvouletý kontrakt s moskevským klubem za celkem 9 milionů dolarů čistého (přibližně 166 milionů korun) má obsahovat možnost vyvázat se z něj už po roce.

Jiří HudlerFoto ČTK
„Podle jeho agenta taková klauzule ve smlouvě existuje,“ prohlásil Holland. „Když jsem se na to ale ptal Jiřího, řekl mi, že o ní neví.“

O čem však Hudler ví zcela určitě, je zájem ze strany Detroitu. „Trenér Babcock mi řekl, že by mě rád viděl zpátky,“ pochlubil se 26letý útočník Sportu. „Slyšet tohle od takového kouče je moc fajn. Potěšilo mě, že na mne v Detroitu nezapomněli, že se sami od sebe ozývají.“

Slova, která musí být pro šéfy Red Wings balzámem. Loni v létě se přitom na Hudlera hodně zlobili a dokonce hrozili, že znemožní jeho odchod do KHL.
Zámořská arbitráž, ke které se jako chráněný volný hráč sám přihlásil, mu totiž přiřkla 5,75 milionu dolarů hrubého (asi 106 milionů korun) na dvě sezony.

Český hokejista však na verdikt ani nečekal a upsal se na dva roky Dynamu Moskva. V Detroitu přitom tvrdili, že zůstává jejich hráčem. Nakonec se vše vyřešilo, IIHF potvrdila Hudlerovu transferkartu a útočník odehrál sezonu podle plánu v KHL.

Teď by však mohlo být všechno jinak. Vedení Red Wings doufá, že by útočníkovi, který se nevešel do nominace pro ZOH ve Vancouveru, roční zkušenost v Rusku mohla stačit. V 54 zápasech základní části KHL si sice připsal stejný počet bodů za 19 gólů a 35 asistencí, ale v play off vyšel střelecky naprázdno.

Holland se dokonce chtěl do Moskvy v průběhu play off za Hudlerem vypravit a pohovořit s ním o jeho plánech. „Vím, že Jiří má v kabině Red Wings zvláštní přátele,“ upozornil generální manažer. „Přesto ale odešel do KHL.“
Situace kolem Hudlerovy nejbližší situace je tak stále nejistá. V Detroitu by však rádi měli co nejdříve jasno, jestli si mají vyčlenit peníze pro českého útočníka.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud