12. srpna 2016 • 15:52

Začíná Premier League. Čechův Arsenal jde na Liverpool

Prezentace klienta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmi zápasy začne  v sobotu 13. srpna anglická Premier League. V pomyslných startovních blocích je připravena celá řada favoritů v čele s oběma celky z Manchesteru. Vysoké ambice má tradičně Arsenal, který bude v neděli hostit Liverpool, loňský výbuch hodlá odčinit Chelsea, která začne pondělním zápasem s West Ham United. A co mistrovský Leicester? Nový ročník Premier League slibuje hodně dramatických zápletek.



Jako první se představí fotbalisté mistrovského Leicesteru, jejichž duel s Hullem nový ročník zahájí. Šampiona by zápas na hřišti nováčka neměl nijak výrazně prověřit, protože Hull je považovaný za největšího adepta na sestup. Klub nesehnal posily, nedávno odstoupil kouč Steve Bruce, mění i majitele. Pro Leicester tedy papírově snadná práce.

Úvodní utkání a čtyři další duely budeme moci o víkendu sledovat v přímých přenosech na Nové DIGI TV, konkrétně na kanálu DIGI Sport 1. Další dva duely ze sobotního programu navíc nabídne Nová DIGI TV ze záznamu. Především sobota bude na obrazovce patřit téměř výhradně anglickému fotbalu.

Tottenham má také vysoké ambice a přivítá na úvod soutěže Everton. Tottenham skončil v minulém ročníku na třetím místě a po šesti letech si zahraje Ligu mistrů a navíc patří do širšího okruhu adeptů na titul. Ve stejném čase, tedy v sobotu v 16 hodin, se poprvé představí i další dva nováčci: Burnley přivítá Svansea a Middlesbrough změří síly se Stoke City. West Bromwich, který odborníci pasují na boj o záchranu, nastoupí proti Crystal Palace a pátým zápasem, který začne v sobotu ve čtyři odpoledne středoevropského času, bude souboj mezi Southamptonem a Watfordem.

Největší pozornost ale bude v sobotu upřena na utkání Manchesteru City proti Sunderlandu. Premiéra veleúspěšného kouče Guardioly na lavičce Citizens láká. Právě díky němu a velké ofenzivní síle je klub považován asi za největšího favorita na zisk titulu. Neméně zajímavý bude nedělní duel na hřišti Bournemouthu, kde se představí Manchester United. S José Mourinhem na lavičce, s posilami Henrikem Mchitarjanem, Zlatanem Ibrahimovičem a především s navrátilcem Paulem Pogbou mají United také jen ty nejvyšší ambice.

Chceš vidět Premier League? Běž na Novou DIGI TV >>

Čeští fanoušci zbystří při druhém nedělním duelu: Petr Čech nastoupí v brance Arsenalu proti Liverpoolu, který by se chtěl po slabších letech znovu vrátit na výsluní. To Arsenal se na letním přestupovém trhu na rozdíl od konkurentů příliš nečinil, kouč Venger má navíc starosti kvůli dlouhé absenci zraněného německého stopera Pera Mertesackera. Udrží se Kanonýři ve špičce?

Program atraktivního úvodního kola Premier League uzavře pondělní utkání Chelsea proti West Hamu United. Po výbuchu v podobě desátého místa v minulém ročníku si klub Romana Abramoviče nemůže dovolit umístění mimo nejlepší čtyřku. Pomůže mu k tomu stratég Antonio Conte, který do Londýna přesídlil od italské reprezentace?

Zahajovací program Premier League slibuje řadu opravdových fotbalových lahůdek a díky Nové DIGI TV můžete být u všeho podstatného.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud