24. července 2014 • 22:59

Hlasy po odvetě 2. předkola EL Široki Brijeg - Mladá Boleslav

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po odvetě 2. předkola fotbalové Evropské ligy Široki Brijeg - Mladá Boleslav (0:4):


Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Avizoval jsem, že nemůžeme hrát jen na uhájení výsledku, ale že musíme být aktivní a pokusit se vstřelit branku. V začátku jsme sice zaváhali a soupeř tam měl nebezpečnou situaci, ale podařilo se nám míč ještě vypíchnout. Poločas jsme uhájili 1:0, věděli jsme, že soupeř musí jít do rizika, a nám se to povedlo využít. Po druhé brance už bylo rozhodnuto. Věděli jsme, že jejich obrana je zranitelná po těch kolmých přihrávkách za obranu, a to jsme využili. Jirka Skalák zachoval při prvním gólu chladnou hlavu, i když to zprvu vypadalo, že už to trochu zadrbal. Herní projev byl lepší než v prvním zápase a jsem s výkonem spokojený, navíc jsme se dokázali prosadit střelecky. Lyon není potřeba zmiňovat, má bohaté zkušenosti. Pro nás to bude velká zkušenost a zatěžkávací zkouška. Já se tam samozřejmě těším, navíc pro Lyon pracuje můj bývalý spoluhráč, se kterým jsem se tu už potkal."

Antonín Rosa (hráč Mladé Boleslavi): "Michalovi (Ďurišovi) s Jirkou (Skalákem) jsem narušil střeleckou exkluzivitu a jsem za to rád. Na standardky jsem se nedostal, když jsem na jednu šel, tak se to vrátilo a dostal jsem krásný centr od Floriana (Milly) na hlavu. Nemyslím si, že by mi to kluci vyčítali, že nejsou sami ve střelecké kolonce, spíš mě pochválí. Takový výsledek jsme nečekali. Ale předpokládali jsme, že když dáme první gól, tak je to psychiky poznamená. To se potvrdilo. Jak jsme přidali druhý, tak se úplně rozložili a neměli ani síly ani chuť, aby cokoli zvrátili. Ve druhé půli na nich bylo cítit, že to vzdali. Ale nebyl to slabý tým. Dokud jsme nevstřelili gól, byli hodně nepříjemní. Jsme rádi, že jsme dali víc gólů, že jsme se neklepali do konce utkání."

Jiří Skalák (hráč Mladé Boleslavi): "Věděli jsme, že budou vysunutí. Proto jsme se snažili zabíhat za obranu. Tak nějak jsem tušil, že dnes půjdu sám na branku a byl jsem dopředu rozhodnutý, že udělám kličku. Byla sice dlouhá, ale viděl jsem, že brankář padá, tak jsem to ještě zasekl. Naštěstí to vyšlo. Sice jsem mohl dát gólů víc, ale musím být pokorný. Jsem rád i za ty dva góly a že jsem pomohl k postupu. V Jihlavě je třeba do toho vstoupit jako tady a pak si užít Lyon. Je to pro nás výzva a nikdy nevíte, třeba postoupíme."

Michal Ďuriš (hráč Mladé Boleslavi): "Podle výsledku to vypadá jednodušeji, než se zdálo. Hodně nám pomohl první gól, pak jsme si říkali, že je potřeba vydržet 10 až 15 minut druhé půle a že to bude dobré, nakonec jsme ještě přidali tři góly, takže paráda. Trenér nám na videu ukazoval momenty z prvního zápasu, co by mohlo na ně platit. A ukázalo se, že přihrávky za obranu jsou jejich slabina. Jsem velmi rád, za každé vítězství a každý gól. Jsme nový tým, tak věřím, že si to ještě sedne a budeme ještě lepší. A můžeme se těšit na Lyon. S takovými soupeři se nehraje každý den. Snad jim vrátím tu prohru s Plzní. Na naší straně bude rozehranost, Lyon ještě nezačal, tak to snad na něj bude platit. Nebude to nic jednoduchého, ale můžeme překvapit. Snad jim zejména doma nenecháme nic zadarmo."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud