31. července 2014 • 10:39

České Budějovice získaly na hostování Vošahlíka a Volešáka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisty Českých Budějovic posílí útočník či ofenzivní záložník Jan Vošahlík, který přichází na půlroční hostování ze Slavie, celou sezonu by pak měl v Dynamu strávit kmenový středopolař Příbrami Ladislav Volešák. Vedení jihočeského klubu angažováním zkušených hráčů zareagovalo na dlouhodobá zranění Ondřeje Herzána a Richarda Kaloda.


"V prvním zápase sezony zraněním Kaloda a Herzána nastala mimořádná situace. Museli jsme udělat vše pro to, abychom tým posílili, protože když by nikdo nepřišel, tak bychom hodně oslabili," řekl na klubovém webu sportovní manažer Českých Budějovic Martin Vozábal.

Pětadvacetiletý Vošahlík má v lize odehráno za Příbram, Bohemians Praha, Slavii a Jablonec 168 zápasů a vstřelil 14 gólů. "Honza může hrát na hrotu útoku a zároveň může alternovat i na jiných místech sestavy. Trenér Luboš Urban ho v minulosti vedl v Bohemians Praha, takže ho dobře zná. Vošahlík je zkušený ligový hráč a věřím, že nám ve spojení s Michalem Škodou a Zdeňkem Linhartem pomůže do zimy vynahradit absenci Ríši Kaloda," doplnil Vozábal.

Třicetiletý Volešák, jenž přišel do Příbrami v lednu ze Slovácka, už v Českých Budějovicích působil v letech 2006 až 2007 a 2010. "Věříme, že stejně jako Jan Vošahlík bude pro tým posilou a že se okamžitě zařadí mezi hráče základní sestavy," konstatoval Vozábal. Sparťanský odchovanec dosud zasáhl do 180 ligových utkání a vstřelil 25 branek, působil také v pražské Slavii a Mladé Boleslavi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud