29. srpna 2014 • 11:42

Cyklista Impey byl zbaven obvinění z dopingu a může závodit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jihoafrický cyklista Daryl Impey byl zbaven obvinění z dopingu a může znovu závodit. Zodpovědnost za jeho pozitivní test z únorového domácího šampionátu na sebe vzal lékárník z Durbanu. Ten závodníkovi australské stáje Orica-GreenEdge neúmyslně prodal prázdné gelové kapsle, které ale byly kontaminované Probenecidem.


"Ulevilo se mi, že spravedlnost vyhrála. Byl jsem ve špatnou chvíli na špatném místě. Skoro mě to stálo kariéru," prohlásil cyklista na webu stáje poté, co u soudu v Johannesburgu uspěl se svou obhajobou.

Impey, jenž na loňské Tour de France jel jako první Jihoafričan v historii dvě etapy ve žlutém trikotu, měl pozitivní test po časovce jednotlivců. Probenecid, který je používán k léčbě artritidy, může být podle Mezinárodní antidopingové agentury zneužit k maskování jiných zakázaných substancí, především anabolických steroidů.

Tým cyklistu stáhl ze závodů před letošní Tour de France po oznámení pozitivního výsledku vzorků A i B. Do pelotonu by se Impey mohl vrátit v polovině září při jednorázových závodech v Québecu a Montrealu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud