20. září 2014 • 23:49

Jindřišek: Proti Slavii jsme šli za vítězství od první minuty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Podle kapitána Bohemians 1905 Josefa Jindřiška šli "klokani" ve vršovickém derby proti Slavii (2:0) od první minuty za vítězstvím a věděli, že je jen otázka času, kdy se jim podaří skórovat. Zkušený záložník označil za klíčový moment zápasu osmého kola fotbalové ligy úvodní gól, který vstřelil v 60. minutě z penalty.


"Velká úleva, konečně jsme prolomili tu domácí smůlu. Byl to relativně těžký soupeř, ale myslím, že jsme za tím vítězstvím šli od první minuty a zaslouženě jsme vyhráli," řekl novinářům Jindřišek.

"Bylo to výsledkově i herně ideální. Byla tam nabídka, kombinace, zakončení, prostě mělo to všechno. Jenom to byla otázka času, věřili jsme tomu, že gól dáme a že zvítězíme," doplnil třiatřicetiletý středopolař.

U jeho pokutového kopu brankář Slavie Karel Hrubeš vystihl směr a míč mu podjel pod rukou. "Proměnil jsem penaltu se štěstím, ale proměnil jsem ji. Většinou to kopu na druhou stranu, teď jsem se rozhodl jinak a málem se mi to vymstilo. Ale zaplaťpánbůh byla mokrá tráva i balon, dal jsem tomu i razanci, takže jenom dobře pro mě i pro nás," uvedl Jindřišek.

"Myslím, že to byl zlomový okamžik zápasu, kdy jsme zúročili naši práci a gól tam padl. Pak jsme ho potvrdili druhým gólem. Slavia ještě dohrávala o jednoho hráče míň, my hráli v klidu a pohodě," dodal bývalý hráč Olomouce či Jablonce.

Bohemians si v lize připsali premiérové domácí vítězství v sezoně, v posledních čtyřech utkáních neprohráli a třikrát zvítězili. "Určitě se to odráží na pohodě v kabině. Chceme pokaždé vyhrát, daří se nám a doufám, že nám ta série vydrží co nejdéle," přáli si kapitán pražského mužstva.

Šesté místo v neúplné tabulce však nepřeceňuje. "Ještě je strašně moc brzo. Hlavně nesmíme usnout na vavřínech, že jsme šestí a že už pokukujeme po pohárech. Pořád pracujeme, máme ke každému soupeři pokoru a jdeme zápas od zápasu," dodal Jindřišek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud