28. listopadu 2014 • 20:31

Souboj lídrů ligy basketbalistů suverénně ovládl Nymburk

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nymburští basketbalisté s přehledem udrželi první místo v ligové tabulce. V hale druhého Děčína si obhájci titulu už v úvodní čtvrtině vypracovali více než dvacetibodový náskok a nakonec zvítězili 94:62.


Děčín před utkáním proti mistrům vyhrál v lize pětkrát za sebou, jenže nymburský nápor dokázal otupit až v druhé čtvrtině. Hosté pak výrazněji zvýšili náskok až v závěru, jejich nejlepším střelcem byl autor 14 bodů Garrett Stutz.

Kouč Děčína Pavel Budínský si vzal první oddechový čas za stavu 0:11. "Nepovedlo se nám prvních pět minut, Nymburk jsme tím nastartovali k naprosto strojové hře. Mohli také střídat různé sestavy a pro některé naše hráče to byl opravdu křest ohněm a těžká prověrka. O zápase bylo myslím rozhodnuto po první čtvrtině, což se mi neříká lehce, ale taková je realita," prohlásil.

Nymburský trenér Kestutis Kemzura si pochvaloval, že jeho tým začal velmi dobře a hrál soustředěně v obraně. "Když ve druhé čtvrtině Děčín zvýšil tempo a agresivitu, tak jsme trochu ztratili to soustředění ze začátku utkání. V této části hry nám dělal problémy svými střelami, hlavně trojkami, Anthony Tucker," uznal Kemzura.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud