28. prosince 2014 • 19:23

Adamský dal Plzni tři góly a připsal si druhý hattrick sezony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Další parádní střelecké představení třineckého hokejisty Martina Adamského odskákala Plzeň. Třiatřicetiletý útočník třemi góly zařídil lídrovi extraligy výhru 4:1 a zapsal si druhý hattrick v této sezoně.


Adamský zasadil soupeři, v jehož barvách dříve deset let působil, drtivý úder hned na začátku. Gólem skončila obě jeho úvodní střídání. "Byli jsme na ně dobře připraveni. Věděli jsme, že se jim teďka daří a mají šňůru vítězství. Chtěli jsme je v úvodu překvapit a to nám vyšlo perfektně," řekl po utkání Adamský novinářům.

Gólový apetit třineckého forvarda nejvíce rozesmutnil hostujícího gólmana Patrika Polívku, který si ve své extraligové premiéře ani pořádně nesáhl na puk a už ho dvakrát tahal z branky. "Když jsme si po zápase podávali ruce, omlouval jsem se mu, že jsem mu pokazil premiéru. Nemůže se na mě ale zlobit, na první nulu si musí ještě počkat," usmál se Adamský.

S osmnácti zásahy druhý nejlepší kanonýr Ocelářů se proti Polívkovi blýskl všemi možnými způsoby zakončení. Pohotovou dorážkou, přesnou ranou i blafákem. "Rád jsem hlavně za ten druhý gól, protože tohle zakončení jsem celý týden trénoval. Před třetím gólem už jsem ani nevěděl, co mám udělat, protože jsem všechny trumfy vytáhl. Zkusil jsem teda bekhendový blafák a vyšel mi," řekl Adamský, který tři góly v jednom utkání naposledy zaznamenal v říjnu proti Hradci Králové.

Nebýt vyvedeného úvodu, Třinec by měl s odolným soupeřem takřka jistě mnohem horší pořízení. Ve druhé části se ocitl v nesnázích a hosté se sápali po vyrovnání. "Je pravda, že ve druhé ani třetí třetině naše hra nebyla dobrá. Hlavně v druhé třetině při nás stálo štěstí a asi klíčový byl gól na 3:1, protože jsme jím přerušili tlak Plzně, která v té chvíli byla na koni," uvedl Adamský.

Oceláři v prosinci ještě neprohráli a sérii vítězství prodloužili na šest zápasů. Zbytek startovního pole jim mizí v dáli. "Sledujeme sami sebe a naši hru. Samozřejmě, že jsme rádi, že jsme zase na vítězné vlně a věřím, že nám to vydrží," dodal Adamský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud