1. dubna 2015 • 14:03

Matějovský chce v ME cestovních vozů z druhého na první místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Automobilový závodník Michal Matějovský má před startem letošního seriálu mistrovství Evropy cestovních vozů jednoznačný cíl - posunout se z loňského druhého místa na první. Před rokem ho v kategorii S2000 porazil krajan Petr Fulín, nyní mu mají k titulu pomoci i vůz a kombinéza v národních barvách.


"Chtěli jsme ukázat, že reprezentujeme svou zemi. Seriál má dohromady šest velmi slušně navštěvovaných závodů a červeno-modro-bílá barva rozhodně vidět bude," uvedl devětadvacetiletý jezdec v tiskové zprávě. "Cílů pro letošní sezonu je hned několik. Ten hlavní je ale jasný. Chci si sáhnout na titul a udělám pro to maximum," dodal Matějovský.

Jezdit bude opět ve speciálu BMW 320si. "Proti minulé sezoně došlo ke změně váhových předpisů a auto jsme odlehčili zhruba o 30 kilogramů. Samozřejmě proběhla i kompletní repase vozu, tedy rozebrání do šroubku a opětovné smontování," řekl Josef Křenek, majitel týmu Křenek Motorsport.

Mistrovství Evropy cestovních vozů začne za měsíc na Hungaroringu. Další závody se pak pojedou na Slovensku, ve Francii, 5. a 6. září na brněnském Masarykově okruhu, v Belgii a v Itálii.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud