27. dubna 2015 • 11:44

Američan Matthews ovládl produktivitu MS osmnáctek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Auston Matthews ze zlatého týmu USA vyhrál produktivitu mistrovství světa hokejistů do 18 let v Zugu a Lucernu. Sedmnáctiletý Matthews, který reprezentoval v této sezoně i na světovém šampionátu dvacítek a draft NHL jej čeká až v příštím roce, si připsal v sedmi zápasech 15 bodů za osm branek a sedm asistencí. Druhý skončil jeho spoluhráč Jeremy Bracco s 13 body za tři trefy a deset přihrávek.


Nejproduktivnější z českých hokejistů byl na 24. místě Pavel Zacha, který nasbíral v pěti utkáních pět bodů a všechny za branky. Mezi střelci se tak útočník Sarnie v OHL zařadil na dělené sedmé místo. O pozici nejlepšího střelce se podělil s osmi trefami Matthews s Finem Patrikem Lainem. Nejlepšími nahrávači se stali s 10 asistencemi Bracco s dalším Američanem Matthewem Tkachukem.

Kanadské bodování obránců vyhrál Fin Vili Saarijärvi, jenž zaznamenal v sedmi duelech devět bodů za tři branky a šest přihrávek. Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech měl Američan Casey Fitzgerald s 12 kladnými body. 'Zlým mužem' turnaje byl lotyšský útočník Eduards Tralmaks s 25 trestnými minutami.

Mezi brankáři měl nejvyšší úspěšnost zákroků 95,29 procenta Rus Anton Krasotkin. Nejnižší průměr 1,15 obdržené branky si udržel Američan Evan Sarthou. Čisté konto uhájili na MS český gólman Daniel Vladař, Krasotkin, Sarthou, Fin Veini Vehviläinen a Švýcar Joren van Pottelberghe.

Celkem 30 zápasů navštívilo 48.622 diváků, což je v průměru 1620 na utkání. Na stadiony v Zugu a Lucernu tak chodilo více fanoušků než loni ve Finsku v Lappenrantě a Imatře. Tam byl průměr 1582.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud