4. května 2015 • 23:49

Pavelec: Bylo to lepší, než ukazuje skóre, škoda tolika chyb

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští hokejisté byli po porážce s Kanadou 3:6 zklamaní z výsledku, ale nikoliv rezignovaní a rozladění z vlastního výkonu. I když si dobře uvědomovali, že proti asi nejžhavějšímu favoritovi na zlato se s ohledem na jeho kvalitu dopustili až příliš mnoha chyb.


"Myslím, že to bylo lepší, než ukazuje konečné skóre. Dvě třetiny se hrál vyrovnaný zápas. A možná jsme byli i lepší. Potom nám dali ve třetí třetině góly z přesilovek a už to bylo těžké. Byla škoda toho třetího inkasovaného gólu poté, co jsme vyrovnali. Tam jsme měli u nás v obranné třetině trošku problémy," připustil gólman Ondřej Pavelec.

Na českém týmu byla patrná velká touha uspět. "Každá porážka štve a chtěli jsme Kanadu porazit. Bojovali jsme, dali tři góly a podle mého jsme odehráli výborně i přesilovky, jen jsme z nich nedali gól," litoval Pavelec. Zapracovat je podle něho potřeba na hře v oslabení. "Při hře pět na pět to ale byl od nás dobrý zápas," myslí si Pavelec.

Přes úvodní tlak a dvě obrovské příležitosti k otevření skóre svěřenci kouče Vladimíra Růžičky i potřetí na turnaji inkasovali jako první. A Pavelec, jenž sice pětkrát inkasoval, ale zároveň se blýskl několika velmi povedenými zákroky, přiznal, že měl na gólu Jordana Eberleho z páté minuty svůj podíl.

"Měl jsem si to trošku víc pohlídat u tyče. Puk skákal, šlo to na druhou stranu, vlétlo to doprostřed brány a o sloupek se to vrátilo zpátky. Škoda, ale myslím, že to s námi nic neudělalo. Prohrávali jsme 0:1, ale hráli jsme dobře. Konce třetin nám nejdou, myslím, že bychom měli být chytřejší, ty konce třetin odehrát více v klidu," podotkl Pavelec.

Podobně jako se Švédy se národnímu týmu povedlo i s Kanadou dorovnat krok z manka 0:2. "Padá hodně gólů. Zvlášť na tom velkém hřišti, kde se výborní hráči hrozně těžko brání. Když bruslí, vždy někoho objedou. Nesmíte se vzdávat, není to jako 2:0, 3:0 ve fotbale, musíte dál bojovat, lidi to přece vidí. Platí nemalé peníze, aby koukali na hokej a ne na blamáž. A i když jsme prohráli 3:6, tak viděli, že jsme hráli naplno. Akorát jsme udělali ty chyby," přemítal Pavelec.

Kanada ukázala svou obrovskou sílu. "Mají tolik hráčů na výběr a mohou postavit tři čtyři týmy, ale já si myslím, že jsme proti nim hráli výborně. Samozřejmě jsme udělali chyby, ale to oni taky. Nedali jsme šance, na druhé straně se dá každý gól chytit. Byla škoda, že se to párkrát nevyhodilo, ale myslím si, že se nemáme zač stydět. Hráli jsme nadoraz a můžeme mít hlavy nahoře," prohlásil Pavelec.

Co případně změnit, kdyby na vzájemný souboj došlo i v play off, nechtěl příliš rozebírat. "Můžete tam prohrát i vyhrát s kýmkoliv. Víme, že Kanada je jedna z nejsilnějších. Ale ukázali jsme si, že s nimi můžeme hrát. Jen se musíme vyvarovat těch osobních chyb. Věděli jsme, že mají výborné hráče, že nás v té třetině zamknou. To se stalo. Zamkli Němce, zamkli Lotyše, takoví hráči to udělají a těžko se to brání. Jde o to si ty hráče rozebrat a v pravý moment to vyhodit a nebo po nich jít. Ale když jde jeden, musí jít všichni," řekl Pavelec.

Čtyři body ze tří zápasů jsou možná o něco méně, než natěšení fanoušci čekali. "Měli jsme těžký začátek proti výborným týmům. Chtěli jsme mít devět jako každý, ale teď si odpočineme dva dny, máme toho dost. Měli jsme tři zápasy ve čtyřech dnech, což v takovém horku není sranda. A ty čtyři body? Chtěli jsme víc, ale mohli jsme mít i míň," uzavřel Pavelec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud