1. srpna 2015 • 22:12

Plzeň v lize podlehla Dukle 0:1 a poprvé v sezoně prohrála

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté mistrovské Plzně ve druhém ligovém kole prohráli na hřišti Dukly 0:1 a utrpěli první soutěžní porážku v nové sezoně. Utkání na Julisce rozhodl v 77. minutě Tomáš Berger, hostující Jan Kovařík pak neproměnil penaltu. Pražané na devátý pokus porazili Viktorii v rámci nejvyšší soutěže.


"Příčina je jednoduchá, fotbal se hraje na branky. My jsme si šance vypracovali, branky jsme nedali. Měli jsme pět šest gólových šancí, vysoké procento stoprocentních včetně té penalty. Mužstvo ale můžu pochválit za dobrý, intenzivní výkon," uvedl trenér Plzně Miroslav Koubek.

Jeho týmu se tak nepovedla generálka na středeční odvetu třetího předkola Ligy mistrů proti Maccabi Tel Aviv, v níž budou hájit venkovní náskok 2:1.

Koubek udělal v sestavě několik změn a poprvé v sezoně nastoupil na kraji obrany Matějů, v záloze Vůch s Kučerou a v útoku Ďuriš. Právě jeden z nových hráčů Kučera se v šesté minutě postaral o první zajímavější moment, když z dálky napálil boční síť.

Hosté měli častěji míč na kopačkách, ale jejich akce často ukončovaly ofsajdy. Ve 25. minutě pak Duklu zachránil brankář Rada, který zblízka vyrazil ránu úplně volného Koláře. "Tam byla přihrávka ze strany před bránu, netrefil to úplně čistě a dal mi trochu šanci se přesunout a zaplaťpánbůh to chytit," popsal situaci Rada.

O chvíli později se málem měnilo skóre na druhé straně. Bergerův přímý kop gólman Kozáčik vytáhl na tyčku a dorážející Přikryl trefil jenom bránícího Hubníka. Krátce před pauzou Kopic v šestnáctce Dukly ideálně našel Vůcha, jenže ten hlavičkoval jen do země.

Bývalý fotbalista Teplic neuspěl ani tři minuty po změně stran a povedený míč od Ďuriše zakončil jen vedle odkryté branky. Po závaru pak proti Ďurišovi zblízka opět uspěl Rada.

Plzeňského Vůcha zradila koncovka i v 70. minutě, kdy se po přímém kopu Kopice uvolnil, ale opět zamířil mimo branku. "Měl jsme tři více než stoprocentní šance a bohužel je neproměnil. Stačilo málo, abych byl slavný po tomto zápase. Bohužel je to naopak," litoval Vůch.

V 77. minutě trochu překvapivě otevřela skóre Dukla. Stoper Štetina po pravé straně vyvezl míč, který Kozáčik vyrazil jen před snadno dorážejícího Bergera. "Čekali jsme na svojí šanci, která přišla. Tam to Lukáš Štetina výborně přečíslil z obrany a z toho padla vítězná branka," ocenil kouč Dukly Luboš Kozel.

Takřka okamžitě na druhé straně Jeřábek skluzem fauloval střídajícího Mahmutoviče a rozhodčí odpískal penaltu. Další plzeňský náhradník Kovařík však vysoko přestřelil branku. "Honza je z toho sám nešťastný. Byla to poslední hořká kapka, kterou jsme v tom zápase museli spolknout," konstatoval Koubek.

Pražané už si v závěru cenné vítězství pohlídali a odčinili úvodní zaváhání na Slovácku a prohru 3:4. "Při nás dneska stálo štěstí, ale někdy ho prostě musíte mít. Minule jsme dostali čtyři góly z pěti střel na branku a nemuseli jsme prohrát. Dnes je to spíš šťastné, ale se soupeřem kvalitním. Já si toho nesmírně vážím," dodal Kozel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud