2. září 2015 • 20:20

Kazaši si přivezli sebevědomí a berou v Plzni jen výhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Kazachstánu jsou sice v kvalifikačním utkání s Českou republikou jasným outsiderem, sami si však do Plzně přivezli velké sebevědomí. Berou prý jen vítězství, které by je ještě udrželo ve hře o postup.


Kazaši dosud v šesti zápasech ve skupině získali jediný bod, proto si do Plzně přijeli pro další tři. "Jsme připraveni na 200 procent, budeme hrát organizovaně a tak, abychom vyhráli," řekl na tiskové konferenci útočník Bauržan Džolčijev. "Je to pro nás velmi důležité utkání a bereme jen vítězství. Nálada v týmu je skvělá a jsme odhodláni tu zvítězit," doplnil záložník Žambyl Kukejev.

Sebevědomí u hráčů Kazachstánu plyne i z toho, že se Astaně poprvé v historii kazachstánského fotbalu povedlo postoupit do prestižní Ligy mistrů. "Sebevědomí se zvedlo stejně jako týmový duch. A to nejen u nás, hráčů Astany, ale celé reprezentace," řekl Džolčijev.

Zvýšené sebevědomí na svém týmu pozoruje i trenér Jurij Krasnožan. "Jsem velice rád, že Astana postoupila. Určitě je to pro mě výhoda. Nálada v týmu je velmi dobrá a věřím, že nám to pomůže uspět," prohlásil Krasnožan. "Jsme v Čechách už tři dny, abychom se aklimatizovali, a všechno je skvělé," dodal.

Na český tým se znovu připravuje udeřit ze standardních situací, jak se to Kazachstánu povedlo před rokem v Astaně. "Standardky jsou důležité, vždyť z nich padá každý třetí gól. Proto je třeba se jim věnovat. Češi jsou ve standardkách také silní, ale s jejich bráněním už mají problémy. Dostali z nich pět branek. Toho se budeme snažit využít," varoval Krasnožan.

I když českému celku chybí několik opor v čele s Tomášem Rosickým a Tomášem Sivokem, kouč Kazachstánu to nebere jako velkou výhodu. "Neuklidňuje nás to, protože vím, že český tým to výrazněji neoslabí. Když jsme viděli, že Rosický, Vácha a Sivok nenastoupí, tak jsme hned hledali, kteří hráči místo nich mohou nastoupit. A musím říct, že jsem Pavlovi (Vrbovi) záviděl, protože má opravdu bohatý výběr," prohlásil Krasnožan.

I jemu se ale zvýšily možnosti, když se povedlo dojednat posilu v podobě kazachstánského rodáka Alexandera Merkela, který sice reprezentoval v mládežnických kategoriích Německo, ale nyní se bývalý hráč AC Milán rozhodl pro rodnou zemi. "Je tu s námi. Ještě sice čekáme na definitivní potvrzení, že může nastoupit, ale věříme, že proti Česku bude moci hrát," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud