4. října 2015 • 17:33

Falun vyhrál potřetí za sebou Pohár mistrů, porazil Wiler 3:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalisté švédského Falunu získali potřetí za sebou Pohár mistrů. V Mladé Boleslavi zdolali ve finále švýcarský SV Wiler-Ersigen 3:2. Vyrovnaný boj rozhodl ve 48. minutě útočník Alexander Galante Carlström. Porážku museli strávit tři Češi v barvách Wileru - obránce Daniel Šešulka, útočník Daniel Šebek a asistent trenéra Radek Sikora. Falun vyrovnal výkon AIK Stockholm, který ovládl turnaj šampionů třikrát za sebou v letech 2006 až 2008.


"V první třetině jsme byli možná horším týmem, druhou jsme byli zase lepší my. Ve třetí to bylo padesát na padesát. Bylo to asi o tom, kdo první dá ten třetí gól. Bohužel se to povedlo jim a my už jsme to nedokázali srovnat, jako se nám to povedlo v sobotu," připomněl Šebek obrat v závěru proti finskému SPV Seinäjoki.

Brankář soupeře Rahn v závěru odvrátil prodloužení vyražením povedené střely Väänänena. "Vyrazil to nad sebe, málem to tam ještě spadlo. Chyběl kousek. Bylo tam víc šancí. I naše lajna hrála podle mě dneska výborně, měli jsme taky spoustu šancí. Fakt hrozná škoda, že jsme to neurvali," litoval Šebek.

Falun loni rozdrtil ve finále Poháru mistrů v Curychu finský celek Happee Jyväskylä 12:0 a v sobotu v semifinále vyhrál nad Tatranem Střešovice 11:2, ale desetinásobný švýcarský mistr se soupeře nezalekl. "Věřili jsme, že když podáme dobrý výkon, tak je porazit můžeme. Loni se nám to na Poháru mistrů povedlo. Sice to byla skupina, ale i tak. Bohužel nám to o jeden gól uteklo," uvedl Šebek, bývalý hráč SSK Future a Grünemattu.

Wiler, který má triumf ze sezony 2004/05, nedokázal napodobit čtyři roky staré vítězství SSV Helsinky. V jeho dresu tehdy slavil také v Mladé Boleslavi zatím jediný český vítěz v mužské části - brankář David Rytych. Šebek bere ale i stříbro jako velký úspěch.

"Teď je to zklamání, že jsme to neurvali, když to bylo tak těsné. Ale určitě to stavím vysoko," dodal bronzový medailista z mistrovství světa z roku 2010.

Falun chce po třech triumfech ve švédské superlize i v Poháru mistrů pokračovat ve vítězné jízdě. "Náš hlavní cíl je počtvrté vyhrát ligu," řekl kapitán Rasmus Enström, který byl šťastný, že jeho tým těžkou bitvu zvládl.

"V první třetině jsme byli lepší než Wiler, ale ve druhé ovládali hru oni a náš trenér byl v šatně hodně naštvaný. Pak jsme ale zase hráli svoji hru, Galante dal důležitý gól a Rehn nám to pak vychytal. Splnili jsme cíl," dodal Enström.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud