29. listopadu 2015 • 21:20

Lukáš uchránil nulu i při penaltě a děkoval za ni spoluhráčům

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sedmnáct úspěšných zákroků stačilo brankáři Janu Lukášovi k premiérovému čistému kontu v extralize. Přesto měl dvaadvacetiletý sparťanský gólman na dnešní výhře nad Pardubicemi 3:0 výrazný podíl. Ve 42. minutě za stavu 1:0 kryl trestné střílení Tomáše Rolinka.


"Jsem rád, ale je to zásluha týmu, že soupeře neměl takové šance jako v těch dalších zápasech. Musím všem poděkovat. K ničemu jsme je nepustili. To bylo vidět hlavně ve druhé třetině, kdy jsme hráli furt u nich," řekl Lukáš novinářům.

Sparta měl v utkání výraznou převahu, ale dlouho se jí nedařilo pojistit náskok. Olomoucký odchovanec tak také musel při několika šancích soupeře podržet svůj tým. Při Rolinkově trestném střílení zůstal stát a vystřihl střelu na lapačku.

"Nevěděl jsem, co bude dělat. Chtěl jsem, ať jde do něčeho první on a naštěstí mi trefil ruku," popisoval Lukáš klíčový zákrok.

Vylepšil si průměr na 2,11 obdržené branky na zápas a úspěšnost na 92,13 procenta. "Loni jsem příležitostí moc neměl. Abych řekl pravdu, moc se mi to nepovedlo. Nastartoval mě zápas v Olomouci, kde jsme vyhráli, trošku jsme si na to sáhl a sebevědomí šlo nahoru," uvedl Lukáš, který v minulé sezoně při svém debutu v extralize měl ze čtyřech duelů průměr 6,74 branky na utkání a úspěšnost 79,59 procenta.

Lukáš chytal před pátečním duelem v Třinci pětkrát za sebou, ale návrat Pöpperleho trval jen necelých 26 minut a za stavu 0:3 se opět vrátil do brankoviště Lukáš. "Já jsem předtím čekal a přál jsme Pepísovi (Pöpperlemu), ať je tam co nejdéle. Tak doufám, že to teď přeje on mně," uvedl Lukáš a svou pozici v týmu bere jako vedlejší. "My chceme vyhrávat. Ať chytá lepší, hrají nejlepší hráči a ať vyhráváme. To je podstata."

Kouč Sparty Josef Jandač doufá, že i Pöpperle, který se vrátil v létě do Sparty ze Soči z KHL, se brzy vrátí do ideální formy. "Honza Lukáš chytá momentálně líp. Potřebujeme, aby Tomáš Pöpperle se taky chytil. Hrajeme teď jen dvojzápasy, které nejdou v rychlém sledu. Není až takový prostor je prostřídat," uvedl. Pöpperleho ale rozhodně neodepisuje. "Zapracujeme na něm, on taky a určitě se do brány zase podívá. Jsme ale rádi, že Honza Lukáš nám šanci vrací a chytá dobře," dodal Jandač.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud