10. února 2016 • 18:51

Produktivitu hokejové Ligy mistrů ovládl Američan Lasch

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americký útočník Ryan Lasch z Frölundy vyhrál produktivitu hokejové ligy mistrů o tři body před spoluhráčem Spencerem Abbottem a dvojicí Toni Koivisto a Janne Lahti z Lukko Rauma. Lasch pomohl švédskému celku k triumfu v soutěži 16 body za sedm branek a devět přihrávek ve 13 zápasech.


Abbott zaznamenal osm gólů, díky kterým se stal nejlepším střelcem, a přidal pět asistencí. Koivisto měl z 12 duelů bilanci 7+6, Lahti se trefil třikrát a s deseti asistencemi se stal nejlepším nahrávačem.

Nejproduktivnějším českým hokejistou byl Petr Tatíček z německého Ingolstadtu, který zaznamenal v šesti zápasech pět gólů a pět asistencí.

Nejtrestanějším hráčem se stal útočník Jiří Polanský z Třince, jenž nasbíral 56 minut. Následoval se 41 minutami obránce David Kajínek z Liberce a třetí skončil s 39 minutami další český útočník Filip Bajtek z Nitry.

Mezi brankáři měl nejvyšší úspěšnost zákroků 96,67 procenta Slovák Jaroslav Janus z Litvínova. Na čtvrté místo se zařadil Pavel Kantor z Vítkovic (95,71), který se podělil s Janusem, Mikou Noronenem z Tappary Tampere a Iirem Tarkkim z Kärpät Oulu o druhé místo s průměrem rovné jedné inkasované branky na zápas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud