23. srpna 2016 • 22:49

Plzeň doma s Razgradem remizovala 2:2 a Ligu mistrů si nezahraje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Plzně nepostoupili do základní skupiny Ligy mistrů. Český šampion v domácí odvetě čtvrtého předkola remizoval s Razgradem 2:2 a nedohnal manko 0:2 z prvního zápasu. Už v sedmé minutě otevřel skóre Michal Ďuriš, krátce nato vyrovnal Virgil Misidjan. V 64. minutě vrátil domácím vedení Aleš Matějů, ale v páté minutě stanovil konečný výsledek Claudiu Keserü.


Viktoria, která si Ligu mistrů zahrála v letech 2011 a 2013, přišla o prémii 378 milionů korun a na podzim se stejně jako loni představí v Evropské lize. Od UEFA za neúspěch v play off dostane "jen" 81 milionů korun.

Trenér Roman Pivarník udělal v zahajovací sestavě Plzně dvě změny oproti zápasu v Sofii, když v záloze postavil Hořavu místo Hrošovského a Petrželu místo Kovaříka.

Domácím výborně vyšel vstup do zápasu a hned z první šance otevřeli v sedmé minutě skóre. Petržela z rohového kopu přesně našel Ďuriše, který z voleje poslal míč do sítě.

Plzeň měla v úvodu převahu, ale Ludogorec už za deset minut vyrovnal. Přestože Cafú si při zpracování míče evidentně pomohl rukou, rozhodčí Undiano Mallenco akci nezastavil a Misidjan zblízka prostřelil brankáře Kozáčika. Nizozemský útočník se trefil i v prvním duelu.

Inkasovaná branka Plzeň zabrzdila, naopak povzbuzení hosté stále častěji hrozili z protiútoků. Ve 34. minutě se však Viktoria málem prosadila. Ďuriš postupoval z úhlu sám na branku a jeho tvrdou ránu Stojanov vyškrábnul na tyč.

Plzeňským stadionem se po prvním poločase rozezněl ohlušující pískot, který mířil na velmi nepřesného španělského sudího.

Západočeši začali i druhý poločas slibnou šancí, Ďurišův pokus z šestnáctky však stihl zablokovat obránce.

Po hodině hry Petrželovu střelu vyrazil Stojanov před sebe a Bakoš zblízka dorazil míč do sítě. Rozhodčí však gól chybně neuznali pro domnělý ofsajd Bakoše a přehlédli druhou ruku Ludogorce, tentokrát stopera Palomina.

V 64. minutě se aktivnější Plzeň už dočkala gólu. Po chybném odkopu Kopic poslal přesný míč do šestnáctky, kde zblízka hlavou uspěl Matějů.

Dvacetiletý obránce byl hrdinou i o chvilku později, kdy na brankové čáře zastoupil Kozáčika při střele Wandersona. Plzeň měla v závěru tlak, ale moc šancí si nevypracovala, jen Hejdovu ránu vyrazil brankář Ludogorce. V páté minutě nastavení naopak vyrovnal přesnou ranou po protiútoku střídající Keserü.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud