29. srpna 2016 • 12:20

Start útočníka Krejčího na Světovém poháru zůstává nejistý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Start útočníka Davida Krejčího z Bostonu na Světovém poháru v Torontu v dresu české hokejové reprezentace zůstává nejistý. Třicetiletý centr po květnové operaci levé kyčle začal při pokračující rehabilitaci naplno trénovat. Ohledně jeho účasti na turnaji budou mít konečné slovo zástupci Bruins.


"Jsem s Davidem v kontaktu prakticky pořád. Momentálně je v přípravě v Bostonu na ledě a ode dneška trénuje v plné zátěži," řekl na tiskové v Praze generální manažer českého týmu Martin Ručinský. "Cítí se dobře. Rehabilitace probíhá, jak má. Nebo spíše rychleji. Ale samozřejmě musí nejdříve dostat souhlas doktorů v Bostonu."

Stavitelé národního týmu budou muset vyčkávat na postoj amerického klubu. "Musí dodržovat harmonogram rehabilitace. Budeme asi moudřejší ve čtvrtek nebo v pátek. Uvidíme, jak se situace vyvine," uvedl Ručinský.

"Bude asi spíš záležet, jestli se dostane do zápasové kondice. A také samozřejmě na klubových lékařích a postoji generálního manažera (Bostonu). Pokud se bude cítit dobře, tak si myslím, že by to mohl stihnout," řekl Ručinský na adresu hvězdy Bruins.

Trenér Josef Jandač s hráčem zatím počítá, chce být ale připraven i na možnost, že Krejčí povolení ke startu nedostane. "Když se nedej bože stane, že nebude, tak máme nějaké alternativy. Oslovili bychom další hráče, musíme mít v záloze kluky na další posty. Počítáme s oběma variantami," řekl Jandač.

Na prohlídku do San Jose odjel po červnovém zranění kolena z finále Stanleyova poháru proti Pittsburghu útočník Tomáš Hertl. "Poranil si vnitřní postranní vaz. Cítí se dobře. Měl strach, aby nebyl poloviční. Já jsem měl stejné zranění taky na obou kolenech a jde o ten první pocit na ledě," prohlásil Ručinský.

"Mluvil jsem s Tomášem minulý týden. Trénuje naplno. Neměl problém v posilovně ani na ledě. Myslím, že to bude v pořádku," uvedl olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa.

Nic by nemělo bránit ani startu útočníka Vladimíra Sobotky, který po rehabilitaci vyhřezlé ploténky přes platnou smlouvu s Omskem zůstává v Česku a řeší návrat do NHL do St. Louis. "Požádali jsme podle regulí IIHF tři týdny předem o jeho uvolnění. Ruská federace garantuje uvolnění pro Světový pohár, takže v tomto směru nepřepokládáme žádný problém," řekl manažer české reprezentace Jan Černý.

Český tým se sejde v neděli v Praze, kde hráči nejprve absolvují lékařské prohlídky a v pondělí začnou trénovat v O2 areně. "Hráči momentálně absolvují přípravu po celém světě. Budeme chtít, aby se rozjezdili a dáme do toho i systémové věci. Nechceme je ale zbytečně zahltit. Turnaj začíná zápasem ve skupině 17. září, do té doby máme prostor," řekl Jandač.

Již se rozhodl, kdo bude brankářskou jedničkou. Zda dostane důvěru Petr Mrázek, Michal Neuvirth nebo Ondřej Pavelec, však chce nejdříve sdělit hráčům. "Celkově si myslím, že není prostor, aby dostali v zápasech čas všichni tři. Bude to o dvou brankářích," uvedl Jandač.

Naprosto v klidu přijal prognózy zámořských médií, že Česko bude nejslabším účastníkem turnaje. "To k těmto turnajům patří. Nás to nechává v klidu, hokej se hraje na ledě a šance jsou otevřené. Je to začátek sezony. Soupiska na papíře nikdy nic nevyhrála, musí se rozhodnout na ledě. Vybrali jsme z naše pohledu to nejlepší, co jsme mohli, a kluci budou mít třeba o to větší motivaci ty jejich prognózy trochu narušit," řekl Jandač.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud