17. února 2017 • 18:34

Někdo být čtvrtý musí, ale proč zrovna my, mrzelo Vítka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zklamání vystřídala po krátké chvilce ve výrazu trenéra biatlonistek Zdeňka Vítka spokojenost. Jeho svěřenkyně dnes sahaly na mistrovství světa v Hochfilzenu po stupních vítězů, ale Gabriela Koukalová v závěru neudržela medailovou pozici a cílem projela čtvrtá.


"Ke konci jsem byl trochu zklamanej, protože to bylo tak blízko," řekl novinářům Vítek. "Ale už to zklamání opadlo, pěkný závod," doplnil vzápětí.

Trenéři po poslední vydařené střelbě Koukalové přešli přes celou střelnici blíže k obří obrazovce a cílové rovince a napjatě sledovali vývoj. Česká hvězda jela tři čtvrtiny závěrečného kola druhá, ale pak se přes ni přehnaly Ukrajinka i Francouzka.

Po dojezdu Vítek zklamaně sklopil hlavu a zamířil sbalit dalekohled. Pak se na sebe ale podívali s šéftrenérem Ondřejem Rybářem a plácli si. Vždyť pro ženy je čtvrté místo ve štafetě nejlepším výsledkem na MS od zlata v Borovci před 24 lety.

Koukalová v závěru nestačila na Ukrajinku Olenu Pidhrušnou a Francouzku Marii Dorinovou Habertovou. "Malinko nás tam nepodržely lyže, ale doteďka jezdily perfektně. Nesešlo se to a na medaili se musí sejít všechno," řekl Vítek, sám medailista z mistrovství světa. "Někdo čtvrtej být musí. Ale že to musíme být zrovna my..." pokrčil rameny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud