28. dubna 2017 • 11:18

Nominace USA na MS: V útoku hvězdy, v bráně Pavelcův konkurent

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nominaci hokejistů Spojených států amerických na mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem a v Paříži rozšířili obránci Charlie McAvoy z Bostonu a Trevor van Riemsdyk s útočníkem Nickem Schmaltzem z Chicaga. Všichni tři budou v dresu USA debutovat. Kouč Jeff Blashill tak má v kádru aktuálně 23 hráčů, z nichž 19 působí v NHL a čtyři v univerzitních týmech.



Devatenáctiletý McAvoy získal na přelomu prosince a ledna zlato na mistrovství světa hráčů do 20 let v Montrealu a Torontu. Sezonu strávil na Boston University v NCAA a na jejím konci debutoval v dresu Bostonu. Sehrál za Bruins šest zápasů play off a zaznamenal tři asistence.

O dva roky starší Schmaltz má za sebou premiérovou sezonu v NHL, v které si v 61 duelech připsal 28 bodů za šest branek a 22 přihrávek. Ve čtyřech zápasech play off nebodoval. Pětadvacetiletý Van Riemsdyk hraje NHL třetím rokem a v uplynulém ročníku zaznamenal v 58 utkáních 16 bodů za pět branek a 11 asistencí. Ve čtyřech utkáních play off vyšel naprázdno.

V kádru USA nakonec chybí ofenzivní hvězda Patrick Kane z Chicaga, který o startu na turnaji uvažoval. Omluvila se i loňská jednička draftu Auston Matthews z Toronta.

Američané se na šampionátu, který se uskuteční od 5. do 21. května, utkají v základní skupině A v Kolíně nad Rýnem s domácím Německem, Dánskem, Švédskem, Itálií, Lotyšskem, Slovenskem a Ruskem. Před turnajem ještě 2. května nastoupí v přípravě proti Itálii v Miláně.

Nominace hokejistů USA na MS v Kolíně nad Rýnem a Paříži (5.-21. května):

Brankáři: Connor Hellebuyck (Winnipeg/NHL), Jimmy Howard (Detroit/NHL), Cal Petersen (University of Notre Dame/NCAA),

obránci: Charlie McAvoy (Boston/NHL), Daniel Brickley (Minnesota State University/NCAA), Danny DeKeyser (Detroit/NHL), Noah Hanifin (Carolina/NHL), Connor Murphy (Arizona/NHL), Trevor van Riemsdyk (Chicago/NHL), Jacob Trouba (Winnipeg/NHL),

útočníci: Christian Dvorak, Clayton Keller (oba Arizona/NHL), Anders Lee, Brock Nelson (oba NY Islanders), Anders Bjork (University of Notre Dame/NCAA), Nick Bjugstad (Florida/NHL), J.T. Compher (Colorado/NHL), Andrew Copp (Winnipeg/NHL), Jack Eichel (Buffalo/NHL), Johnny Gaudreau (Calgary/NHL), Jordan Greenway (Boston University/NCAA), Dylan Larkin (Detroit/NHL), Nick Schmaltz (Chicago/NHL).

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud