19. června 2017 • 19:17

Fotbalisté Brna zahajují přípravu dvoudenními testy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Brna zahajují přípravu na novou sezonu dvoudenními fyzickými testy na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity. Dnes je podstoupili mladíci, v úterý si ověří kondici zkušení hráči. První společné tréninky jsou na programu ve středu.


"K testování na běhátku přibyla izokinetická dynamometrie, která zjišťuje sílu v kolenním kloubu při různých rychlostech," uvedl na klubovém webu kondiční trenér Zbrojovky Jan Cacek.

Ve středu dopoledne přijde ke slovu posilovna, odpoledne hřiště. "V týmu je pár nových tváří. Vedle posily Tomáše Pilíka jsou zařazeni i hráči z mládežnických týmů. Záleží jen na nich, zda půjde o stáž, nebo o trvalý úsek," uvedl trenér Svatopluk Habanec.

Z hostování se vrátili Jiří Floder, Pavel Halouska, Mihailo Jovanovič a Tomáš Brigant, který má s ohledem na reprezentační povinnosti delší volno. Podobně je na tom litevský reprezentant Tadas Kijanskas. "Kádr není uzavřený. Pořád jednáme, hráčů v hledáčku je více," řekl Habanec.

První přípravné utkání sehraje Zbrojovka 1. července, kdy bude v Žebětíně hostit Zlaté Moravce. Od poloviny července absolvuje týdenní herní soustředění v Kaprunu.

poš ura

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud