25. června 2017 • 18:39

Kanoisté získali na juniorském ME dalších pět medailí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští rychlostní kanoisté získali na mistrovství Evropy juniorů a do 23 let dalších pět medailí, dohromady tak z Bělehradu přivezou osm cenných kovů. Juniorská kajakářka Sofie Kinclová vybojovala po kilometru stříbro i na poloviční trati, druzí na pětistovce dojeli také Tomáš Sobíšek a Jakub Brabec na deblkajaku.


Bronzové medaile získal na pětisetmetrové trati juniorský čtyřkajak David Volák, Jan Vorel, Vilém Kukačka, Ondřej Mašek a Barbora Galádová s Adélou Házovou na deblkajaku. V kategorii do 23 let vybojoval jedinou medaili za třetí místo kajakář Jakub Zavřel.

"Počet medailí je parádní a pro mladé závodníky velmi motivační. Důležitý je pro nás výkon Jakuba Zavřela, který jel v kategorii do 23 let na pětistovce vyrovnaně se závodníky, kteří i mezi seniory patří mezi elitu," řekl reprezentační trenér Pavel Hottmar na svazovém webu.

"Za pět týdnů většinu reprezentantů z mistrovství Evropy čeká světový šampionát v Rumunsku, kde bude o dost silnější konkurence. Věřím, že i tam se naše posádky prosadí," doplnil Hottmar.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud