28. července 2017 • 13:04

České volejbalistky čeká v Ostravě vyvrcholení Grand Prix

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
S účastí českých volejbalistek vyvrcholí o víkendu v Ostravě druhá divize světové Grand Prix. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera se v porubské hale v sobotu utkají s Polskem o účast v nedělním finále.


"Vážíme si toho, že Final Four se hraje na domácí půdě a ještě více si vážím toho, že jsme si to uhráli i výsledkově a není to jen o tom, že jsme pořadatelé. To pro mě má velkou hodnotu. Snažili jsme se na to co nejlépe připravit, ačkoliv cestování bylo velmi náročné, ale to je náročné pro všechny týmy," řekl Pommer na dnešní tiskové konferenci.

Češky za uplynulý měsíc projely napříč Amerikou; hrály v Peru, Portoriku i Kanadě. Navzdory velkému cestování se pyšní výbornou bilancí sedmi výher a dvou porážek.

"Není čas na únavu a myslet na nějaký přelet. Únava bude ještě doznívat i potom, ale teď nás žene to, že budeme hrát před domácím publikem. Chceme si to užít a navázat na dobré výkony, které v Grand Prix předvádíme," řekla Iva Nachmilnerová.

Češky touží domácí turnaj vyhrát. V sobotním semifinále ale musí přejít přes silné Polsko. "Soupeř je to kvalitní, v kvalifikaci mistrovství světa jsme s ním sehráli velice těsné utkání až do tie-breaku. Chce to cílený přístup, agresivní hru, nestačí jen bránit a čekat na jejich chybu. Přijedou polští fanoušci, ale pro nás je to odměna za tu dobu, co jsme byli teď dlouho pryč. Věřím, že nebudeme svázaní a uhrajeme si oba zápasy," řekl Pommer.

Český tým v Ostravě doplnila i Aneta Havlíčková, která s týmem v Americe nebyla a v mezidobí se stihla mimo jiné vdát. "Aneta je lídr mančaftu, byli jsme takhle domluveni, aby si trochu orazila. Ale nezahálela, přijela připravená, čtrnáct dnů trénovala s chlapama," řekl Pommer.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Korea a Německo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud