14. prosince 2017 • 08:22

Washington s uzdraveným Wallem vyhrál, Satoranský dal tři body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Do sestavy basketbalistů Washingtonu se po zranění kolena a osmizápasové absenci vrátil rozehrávač John Wall, který ve středečním programu NBA přispěl 13 body k domácí výhře Wizards nad Memphisem 93:87. Pomohl i Tomáš Satoranský, jenž přišel do hry jako první náhradník a za 15 minut na hřišti stihl tři body, dva doskoky a dvě asistence.


Základní sestava Wizards doznala dvou změn - Wall na rozehrávce nahradil Tima Fraziera a na pivotu nastoupil Mike Scott místo Markieffa Morrise. Domácím se dařilo, v polovině třetí části vedli o 17 bodů, Grizzlies ale dokázali ztrátu smazat.

Závěr však zvládl lépe Washington, šestici dvouciferných domácích střelců vedl Bradley Beal s 18 body. V dresu Grizzlies dal Andrew Harrison 20 bodů, JaMychal Green nasbíral 15 bodů a stejný počet doskoků.

Indiana Pacers podlehli Oklahomě 95:100. Hostující Paul George přitom v prvním zápase proti bývalým spoluhráčům proměnil pouze tři ze 14 pokusů z pole. Dvanáct bodů stejně jako on nastřílel ve vítězném týmu také Carmelo Anthony, Russell Westbrook dal ještě o dva méně, ale nasbíral i 17 doskoků a 12 asistencí a připsal si 88. triple double v kariéře.

Kyrie Irving se vrátil po jednozápasové pauze do sestavy Bostonu a 33 body přispěl k výhře nad Denverem 124:118. Poražený celek vedl s 36 body Gary Harris. Celtics vedou Východní konferenci, ale nejlepším celkem ligy zůstávají Houston Rockets, kteří porazili Charlotte 108:96 a zvítězili pojedenácté v řadě.

Rockets se mohli opřít o Chrise Paula a jeho 31 bodů, 11 asistencí a sedm doskoků. Paul kvůli zranění z úvodu sezony nastoupil zatím jen ve 12 zápasech, ale Houston s ním ani jednou neprohrál. Proti Charlotte mu sekundoval James Harden s 21 body a osmi asistencemi.

Nejdelší vítěznou šňůru ve Východní konferenci drží Chicago, které je přitom na předposledním místě. Bulls přehráli Utah Jazz 103:100 a oslavili čtvrtou výhru za sebou. Utahu nepomohlo ani 33 bodů Donovana Mitchella.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud