17. prosince 2017 • 12:20

Veithová slaví v super-G první výhru v SP po zranění kolena

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rakouská sjezdařka Anna Veithová vyhrála superobří slalom ve Val d'Isere a připsala si první vítězství ve Světovém poháru po vážném zranění kolena z října 2015. Dvojnásobná celková vítězka SP dnes ve francouzském zimním středisku triumfovala s náskokem 48 setin před vedoucí ženou disciplíny Tinou Weiratherovou z Lichtenštejnska.


Osmadvacetiletá Veithová, která ještě pod dívčím jménem Fenningerová vybojovala olympijské zlato v super-G či tři tituly mistryně světa, se po dvou operacích vazů vrátila do SP po čtrnáctiměsíční pauze vloni na konci prosince. Na stupně vítězů se od té doby dostala jen jednou, letos v lednu v super-G v Cortině d'Ampezzo.

Závod SP Veithová vyhrála popatnácté v kariéře, na další úspěch ale čekala dva a půl roku. Naposledy se radovala v březnu 2015 v obřím slalomu v Meribelu.

Weiratherová si druhým místem vynahradila zklamání po sobotním pádu a upevnila si vedení v hodnocení superobřího slalomu. Před dnes třetí Italkou Sofií Goggiaovou a pátou Michelle Gisinovou ze Švýcarska, které se dělí o druhé místo, vede o 71 bodů.

Na start se dnes nepostavila vítězka sobotního super-G Lindsey Vonnová. Američanka dala s ohledem na blížící se olympijské hry v Pchjongčchangu přednost odpočinku, aby ulevila bolavému kolenu. "Koleno mě po včerejšku (sobotě) ještě bolí, proto vsadím na jistotu a dopřeju tělu pauzu," napsala na twitteru třiatřicetiletá hvězda, která si nohu zhmoždila při pádu ve sjezdu v Lake Louise. Vynechá i obří slalom a paralelní slalom v příštím týdnu v Courchevelu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud