Adam Nenadál
29. července 2016 • 15:09

„UEFA mafia“ má blíže k faktu než k urážce. Pokuta je výsměch

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

150 tisíc korun za zápas v Estonsku a dvojnásobná suma za vítěznou domácí odvetu. Takovou pokutu má platit Slavia za chování svých fanoušků v utkáních 2. předkola Evropské ligy proti Levadii Tallinn. Jedním z „prohřešků“, kterých se měli příznivci červenobílých dopustit, je i skandování „UEFA mafia“.



Používání pyrotechniky a házení předmětů na hrací plochu – to jsou podle UEFA další dva přešlapy slávistů. Pár z nich se navíc v Tallinnu po konci úvodního duelu (který pro klub z Edenu skončil blamáží) dostalo na atletickou dráhu kolem hřiště.

Dobře; světová i evropská fotbalová generalita je na podobné projevy dlouhodobě háklivá a pokutě lze v tomto ohledu rozumět. Ale šikanovat klub za pokřik „UEFA mafia“? Nepochopitelné. Takové buzeraci snad nemohou zatleskat ani ti, pro něž jsou fanoušci „zvěř“, kterou je třeba řezat hlava nehlava (pochopitelně beztrestně).

FIFA se pod vedením Seppa Blattera stala doslova synonymem pro korupci. A jak dopadl někdejší šéf UEFA Platini, který měl starého mocnáře vystřídat a vysmívanou organizaci z gruntu „vyčistit“?

Kvůli vlastnímu skandálu skončil v evropském fotbale měsíc před letošním EURO ve Francii. Dva miliony švýcarských franků za jakousi poradenskou činnost sem, dva miliony tam... Kdepak, ta UEFA se přece sama neudělá.

Když už má evropská fotbalová generalita sama na hlavě ne jen máslo, ale celou tabuli mléčných výrobků, měla by mít alespoň tolik soudnosti, aby ostatním nevkusně nezacpávala ústa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud