Adam Sušovský
20. prosince 2015 • 16:55

Přímočarost i jednoduchost! Češi pod Vůjtkem nadchli v Rusku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bravo. To se sluší říct především. Hokejová reprezentace triumfovala na moskevském Channel One Cupu. A zcela zaslouženě! Trochu podceňovaní Češi totiž po čtvrtečním neúspěchu v Praze s Finy (0:3) v sobě našli bojovnost i zarputilost, aby jednoduchým a přímočarým hokejem zaskočili Švédy (3:1) i dnes Rusy (4:2). Tým se vrací domů s vědomím, že předvedl dosud nejlepší výkon sezony.



Jasně. Třeba směrem k vrcholu sezony – a tím bude ve stejné hale v Moskvě květnové mistrovství světa – to vůbec nic neznamená. Vítězství v přípravném utkání nelze přeceňovat. Ale rozhodně ne ani podceňovat.

Zatímco ve čtvrtek zápas s Finskem celému týmu vůbec nevyšel, o víkendu to bylo úplně jiné kafe: jak Švédové, tak především domácí Rusové, byli naprosto zaskočení výborným českým pohybem, skvělým bráněním středního pásma a především velmi přímočarým a jednoduchým zakončením. Češi hráli jako tým, jeden za druhého. To je základ úspěchu.

Trenérskému štábu turnaj ukázal hodně. Ani na druhém podniku sezony neměli Češi, možná trochu překvapivě, v podstatě vůbec žádné problémy v defenzivní činnosti. Nejenže je drželi gólmani, velmi kompaktně působila také obrana.

Konkurence se zvyšuje

S přihlédnutím k tomu, že Vladimír Vůjtek i v Moskvě poskládal nezkušenou defenzivu složenou z velké části z mladých extraligových beků, je to do budoucna velmi příjemné zjištění.

A co víc, mladí dravci se ukázali i v útoku. Obavy z toho, že se Češi nedokážou vypořádat s omluvenku Romana Červenky, byly úplně liché. Dokázali to. A úplně bez problémů. Góly hvězdy extraligy nahradil reprezentací stále ne moc ostřílený Tomáš Vincour, aktivitou se k němu přidali i další.

Třeba takový Richard Jarůšek. Vytáhlý vousáč z Mladé Boleslavi si na turnaji zahrál jen díky omluvence Dominika Kubalíka, ale patřil mezi nejnebezpečnější české hráče. Nejsou mu cizí důrazná hra ani drzé kličky, proto dělal soupeřům problémy.

Stejně jako jiní. Třeba dvoumetrový obr Tomáš Urban, nebo šikovný útočník z Liberce Jakub Valský. Jen tak dál!



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud