Jakub Konečný
30. července 2016 • 23:43

Plzeň i Sparta vyhrály. Poločasy jako noc a den si ale v LM nemohou dovolit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když dva dělají totéž, není to totéž. Plzeň i Sparta nutně potřebovaly v 1. kole ePojisteni.cz ligy před venkovní odvetou 3. předkola Ligy mistrů pozitivní výsledek. Povedlo se, nicméně oba týmy k splnění této povinnosti došly naprosto rozdílnými cestami.



Plzeň v Jihlavě prohrávala a první poločas nestíhala, Vysočina mohla jít ještě do většího trháku. Jenže další šance domácí neproměnili – a Viktoria jim po pauze ukázala, kdo je tady mistr. Dvěma góly, z nichž ten vítězný v podání Jana Kopice bude aspirovat na trefu roku, těžký zápas otočila a na dalekou cestu do Ázerbájdžánu si tak přibalila potřebnou dávku sebevědomí. Takový obrat se vždycky cení.

To Sparta na to šla přesně opačně. Na Slovácko vlétla ve velkém stylu, už v 10. minutě vedla 2:0 a o přestávce si malovala, jak ušetří síly. Jenže po obrátce málem předvedla stejný black-out jako v úterý se Steauou, úplně vypadla z rytmu a div, že jasný zápas neztratila.

Viditelný pokles kvality ve druhém poločase tak začíná být nepříjemnou tradicí, která vzbuzuje nepříjemné otázky ohledně kondice, mentálního nastavení, (ne)vhodných střídání… A hlavně hrozí, že zůstane zavrtán v hlavě i pro další zápasy.

Doporučení pro Plzeň a Spartu tedy zní jasně. V odvetách 3. předkola Champions League je třeba zvládnout oba poločasy, jinak hrozí krach…

Sparťanský kapirtán Bořek Dočkal se snaží vystřelit přes Šumulikoského ze Slovácka
Sparťanský kapirtán Bořek Dočkal se snaží vystřelit přes Šumulikoského ze Slovácka

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud