Jan Jaroch
14. října 2014 • 12:37

Proč Lendl řekl NE Berdychovi? Vytíženost je jen půlka celé pravdy

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé týdny se věřilo, že má Ivan Lendl skutečný zájem pracovat s Tomášem Berdychem. Jak se však ukázalo, jejich včerejší schůzka byla spíše formální. Lépe řečeno zdvořilostní. Takové signály vysílal Lendl již minulý týden při exkluzivním rozhovoru pro Sport a nyní se potvrdily.



Čtyřiapadesátiletý kouč je perfekcionista, pokud si není skutečně jistý tím, že pro něj jde o správnou situaci, nekývne. Nemá důvod. Ač jsou oba s Berdychem kluci z Moravy a symbolika jejich spojení by byla krásným příběhem, kousky mozaiky do sebe nezapadaly. Alespoň z Lendlova pohledu. A nechat se dotlačit do spolupráce jen kvůli tomu, že si to všichni kolem přejí, to rozhodně není styl „Ivana Hrozného“.

Ne, tahle spolupráce neztroskotala na finančních požadavcích či vzájemných antipatiích. Naopak. Ti dva si lidsky sedí, respektují se. Lendlův důvod, že je příliš vytížený, je ale pouze poloviční pravdou.

Její druhá půlka? Nebyl si skutečně jistý tím, do čeho jde. Snesl by Berdych jeho brutální tréninkový dril? Je dostatečně zarputilý na to, aby šel za společným cílem tak vehementně, jak by po něm nový náročný kouč žádal? Není už Berdych příliš starý na to, aby mu mohl pomoci ke grandslamovému titulu? Na tyto a řady dalších otázek si Lendl zřejmě vnitřně odpovídal. A pak s díky odmítl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud