Jan Jaroch
5. června 2017 • 16:00

Berdych bez Gorana. Grandslam je jen mámení, kryje si záda

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když bral loni v srpnu Tomáš Berdych do svých služeb Gorana Ivaniševiče, vnímal se tento tah jako jeho poslední pokus, jak se přiblížit grandslamovému titulu. Nyní oznámil, že wimbledonskému šampionovi již neříká ´kouči´.



Pokud odečteme zbytek loňského roku pokažený zánětem slepého střeva, dal Berdych sympatickému Chorvatovi na práci pět měsíců. Předělaný servis s nižším nadhozem, agresivnější pojetí, tak se chtěl pod Ivaniševičovým patronátem prezentovat.

Výsledek? Dva mečboly na Rogera Federera v Miami, tři vyhrané zápasy na dvou grandslamových turnajích, pád z osmého místa na současné čtrnácté.

Tahle matematika ukazuje, jak ztěžka si tvrdohlavý Valach zvykal na změny. Místo aby se blížil grandslamu, byl degradován na hvězdu ne druhého, ale třetího sledu. Definitivně ho přejela vlna borců jako Dominic Thiem, Alexander Zverev či David Goffin.

V bodovém žebříčku letošního roku je až sedmnáctý za jmény jako Jack Sock, Albert Ramos, Pablo Cuevas. Ne, na tohle není český tenista zvyklý a evidentně se mu špatně kouše, že ztrácí půdu pod nohama.

Rozchod s Ivaniševičem jde číst následovně: Než se nechat mámit vidinou grandslamu, je lepší krýt si záda a pokusit se udržet alespoň ve sférách, na které byl zvyklý.

Od Wimbledonu, kde mu padá semifinále, nemá Berdych mnoho bodů k hájení. Pokud změní herní filozofii, může sezonu ještě žebříčkově zachránit.

Priority se v tichosti mění.

Berdychovi trenéři: co dokázal od Návratila po Ivaniševiče
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud